Utbildning & träning

övningar för unghäst?

2015-03-21 11:47 #0 av: juliajuldurevaldsson

Hej, jag har en unghäst hemma som jag skulle vilja utbilda lite mer inom hoppningen. Så jag undrar om ni har några bra övningar för unghästar, gärna markarbete! Där hon bodde förut har dom förmodligen inte hoppat så mycket med henne. Vet ni några bra övningar eller någon hemsida med bra övningar på? Länka gärna!

Anmäl
2015-03-23 09:46 #1 av: Miiwijoy

Någon direkt övning kan jag inte komma på, men försök att göra hoppningen så enkel som möjlig. Undvik att hoppa ut mot sargen/ staketet och se till att du absolut inte tar hästen i munnen, kan vara bra att ha en liten liv lina (stigläder t.ex.) runt hästens hals som du kan ta tag i.

Letar du övningar vet jag att Hippson har en massa, dock inget som jag har testat. 

Anmäl
2015-03-23 18:19 #2 av: Linneahorse12

Sätt inte för höga krav på hästen, få hästen att tycka det är kul och låt det var lätt innan du börjar ställa krav på hen. Skulle själv se vad hästen behöver jobba på. Alla unghästar är olika precis som andra hästar. Men omsagt, inte för höga krav och gör det roligt. Tipsar också Hippsons hemsida, mycket lärorik sida!

Anmäl
2015-03-25 16:27 #3 av: juliajuldurevaldsson

 #1 .  Jag har testat från http://www3.ridsport.se/ och dom är ganska bra. Jag ska ta och testa övningar från hippson nästa gång! Tack för tipset.

#2 .  Nej jag brukar inte ställa för höga krav på henne.Jag brukar mest hoppa lite enkla övningar som inte är särskilt ansträngande. Ska somsagt prova hippsin nästa gång. Tack för svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.