Foder

Utfodring som sätter sig i "skallen"

2015-02-04 10:27 #0 av: Mischa

Jag är inte hästägare själv, men när jag talat med hästägare gällande utfodring och i synnerhet när det gäller tillförsel av "energi" i foderstaten pga ex. dåligt hull så är många extremt oroliga för att det skall sätta sig i skallen på hästen och att den skall bli för hetsig och energisk.

Jag känner till att många undviker havre eller allt för mycket stärkelse av samma anledning, det känns liksom vedertaget, Men finns det något som stödjer att utfodringen kan "sätta sig i skallen"?

Anmäl
2015-02-04 14:49 #1 av: Linnea

Får hästen för mycket energi som den alltså inte kan göra sig av med genom att hålla sig varm/kyla av sig, tränas, leka eller annat så blir ju detta överskottsenergi som hästen måste bli av med. En del hästar blir först och främst pigga, andra feta. Om stärkelsen i sig orsakar att hästen blir het vet jag inte men däremot får dom problem med magen om dom får mycket stärkelse, tex magsår och det kan ju säkert märkas på hästen som att den blir het eller svårriden.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.