Utrustning & tillbehör

Erfarenheter bett?

2014-10-27 23:17 #0 av: [Apelsinpajen]

Någon som ridit med det här bettet och kan berätta sina erfarenheter med det? :) http://www.hooks.se/product.aspx?productid=500560&deptid=92&sortType=sortPris&sortOrder=ASC

Anmäl
2014-11-16 08:34 #1 av: kvekki
result


Mina hästar går jättebra på det bettet! Ingen av dom kan ha delade bett, den ena på tandläkarens order, den andra för att han tuggar sig okontaktbar. De är alltid ridna på vanligt rakt muffbett innan. Prövade detta bettet och fick så mycket mer nöjda hästar! Det blir mycket enklare att kommunicera, tygeltagen går att påverka mungiporna lite mer oberoende av varandra än om man har ett helt rakt bett.

Nackdelen är att det är lite väl i tjockaste laget. Och ringarna är ju hiskeligt stora, ser lite lustigt ut på mina småttingar...

Anmäl
2014-11-20 15:12 #2 av: smellcaramell

funkar kanonbra på hästen jag rider, använder främst detta bett när jag rider ut utan nosgrimma och då tycker jag det är jättebra med stora bettringar så att de inte åker in i munnen om man t.ex. tvingas göra ett one rein stop. använder dock ett vanligt tredelat bett 9 av tio gånger när jag rider på banan då han blir mjukare på det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.