Sjukdomar, skötsel & vård

Vilar bakbenen ofta

2014-08-04 14:01 #0 av: lollo123

Hej, min d-ponny vilar väldigt mycket på sina bakben, lika mycket på båda. Även när man kratsar hovarna så måste han vila på bakbenen, när man kratsar vänster fram så vilar han på höger bak, och höger fram - vänster bak. Han är även ganska stel i bakbenen som jag märker när jag stretchar honom.

Kan tänka mig att det skulle va något i ryggen/korset men han verkar inte känslig eller reagera när man tar där osv, någon som har en aning vad det kan bero på eller är det bara att han är lat? Tacksam för svar

Anmäl
2014-08-04 17:58 #1 av: Gladflicka

Tycker du att det är något som inte funnits där innan men som börjar framträda nu (dvs inte normalt för denna hästen) hade jag kontaktat en veterinär och rådgjort med denna. Hoppas allt blir bra med din pålle! :)

Anmäl
2014-08-05 13:54 #2 av: UtanAlias

Annars kan du kanske be hovis ta en extra titta när han kommer ut nästa gång. Det brukar jag göra innan jag ringer ut en veterinär. Det är ju trots allt inte gratis att ha ut vet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.