Övrigt om hästar

Fodervärdshäst!:)

2014-05-26 19:32 #0 av: änglabergstrm


Hej!

Jag och min syster vill ha en fodervärdshäst men vi hittar ingen som passar oss och vi vet inte om vi är redo. Vi vill ha en stor som tål mycket typ en nordsvensk som vi kan "Lufsa" med i skogen vi har ingen rid vana men vi vill kunna skritta/trava med en häst som är säker. Vi är noga med grundarbetena och vet vad som behövs för att ha häst. Vet någon av er vad man kan hitta den perfekta hästen?

 vad tycker DU behöver man kunna rida för att ha en häst på foder?Skämtar

KOMMENTERA!!

Anmäl
2014-05-26 19:57 #1 av: MsSofieG

Ridningen tycker jag inte är viktigast när man ska ha en häst på foder, Jag tycker att omhändertagantet kommer först. Att man ska veta hur man visiterar, de vanligaste symptomen för de vanligaste sjukdomarna, vilka växter som är aja baja i hagen, hur ofta en häst ska verkas/skos, hur man vet att utrustningen sitter bra och på rätt sätt och hur man räknar ut en foderstat. Det finns huuur mycket som helst att lära när det kommer till skötseln så jag tror det kan vara bra att börja där Tummen upp

Anmäl
2014-05-26 21:01 #2 av: Sarah

Skulle själv inte lämna ut mina hästar på foder till ngn som inte kan rida, den ena sparkar bakut om man blir spänd i handen och den andra backar... :P men olika hästar är ju olika känsliga :) 

Anmäl
2014-05-26 21:06 #3 av: MsSofieG

Ja såklart man ska kunna rida, jag kanske skrev lite skevt Galen

Alla gångarter tycker jag man borde hantera och även kunna hantera situationer (av alla de slag) från hästryggen. Men det är ju sånt man känner in om någon kommer och provrider. Man märker ju ganska fort vilken nivå de ligger på Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.