Utrustning & tillbehör

Bettlöst

2014-04-22 19:36 #0 av: JustMySelf

Hade ut tandläkaren till min häst idag och hon rekommenderar att rida så mycket som möjligt bettlöst, men att vi kan ha vårt vanliga tränsbett ibland. Min häst har inga jätteproblem med tänderna utan hon tyckte rent allmänt att det är bra för alla hästar om det funkar att inte ha bett i munnen.

Min häst går helt okej bra på hackamore, men vad finns det för andra bettlösa alternativ? Har hört om sidepull, hur fungerar ett sådant? Kan jag rida som jag gör på tränsbett/hackamore eller ska jag tänka på något annat sätt? Brukar hästen lära sig och förstå det lätt?

Jag rider "vanlig" engelsk dressyr och hoppning, blandat med uteritter och liknande. Rider nu mest på ett rakt tränsbett och ibland hackamore.


Anmäl
2014-04-23 14:41 #1 av: Linnea

Finns dom som rider med repgrimma, själv har jag en remontgrimma ibland men han är svårt att arbeta med den på så jag rider mest med hackamore.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.