Ridning

rida bettlöst

2014-04-21 17:20 #0 av: [kaati]

hej, nu tänkte jag berätta om ett litet dilemma som jag har. det är så att jag rider en gammal dam, endast skritt turer utan några som helst krav förutom höger, vänster, stopp och start då. då är det så att jag inte vill ha bett på hästen(hästar i allmänhet) eftersom det fungerar med repgrimma, vilket jag också testat. men problemet är då att de vuxna runtomkring mig säger att jag måste ha det (tvådelat bett), eftersom de säger att jag inte har någon kontroll om hästen drar iväg. vilket också är relativt sant men och andra sidan om en häst vill dra iväg så gör den det även om den så skulle ha en lyktstolpe i munnen.

innerst inne skriver jag nog det här bara för att jag vill höra någon som håller med mig, men nu vill jag iallafall höra era åsikter :)

förövrigt är jag inte typen som inte tänker mig för eller tänker på säkerheten, ifall ni skulle få den uppfattningen.

Anmäl
2014-04-21 17:28 #1 av: ElisabethB

Är man duktig på natural horsemanship så fungerar det att rida med bara en rem runt halsen på hästen. Gjorde det ofta ipaddock på min förra häst, däremot hade jag alltid minst grimma när jag red ut.. Gick finfint!

En bild från när jag hade henne på foder...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.