Sjukdomar, skötsel & vård

Anmäla? ja/nej?

2014-04-07 21:33 #0 av: Cilia.Teddytöserna

I stallet jag har min medryttarhäst har jag uppmärksammat svart mögel, för er som inte vet vad det är så googla Cool Det är iallafall väldigt farligt för både människor och hästar och Kan framkalla cancer + andra kärlsjukdomar. Ägaren av stallet är aldrig i stallet, hon har oss medryttare som göra allt åt henne. Tror inte hon märkt av det men jag reagerade starkt på den stora mängden svartmögel som fanns i taket i stallet. Det är inte bara möglet som oroar mig utan alla lagar som inte följs i stallet t:ex för lågt tak och att lamporna inte har galler runt om sig och senast för en månad sedan slog en häst huvudet i en lampa och skar upp hela pannan pga av det. Borde jag anmäla.... eller bara prata med ägaren av stallet. Jag vet att hon Inte bryr sig ett dyft om varken hästarna eller stallet. Som sagt, vi medryttare gör allt till alla hästar!

Hur tycker ni att jag ska göra?

Anmäl
2014-04-07 23:45 #1 av: Caroline L

Hör av dig till ägaren av stallet och berätta att du märkt mögel i taken och att stallet inte är bra rent säkerhetsmässigt. Eftersom hon/han aldrig är där kanske hon/han inte vet om det? Hör i varje fall av dig till ägaren först.

Men om en häst skadade sig så allvarligt, då måste väll ägaren har uppmärksammats på detta?

Om taket är för lågt (enligt regler) så är inte stallet godkänt.

Anmäl
2014-04-07 23:52 #2 av: Cilia.Teddytöserna

#1 jag ska haffa tag i ägaren så snart som möjligt. Hon blundar tyvärr för problemen och vistas aldrig i stallet, hästen som skadades var inte hennes utan en inackorderad så hon ansåg att det var att hästen var stimmig som var problemet. Stallet är kollat eller reggat som ett stall på flera år vad jag vet. Om det ens är detYrar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.