Off Topic & god morgon

Hästauktion

2014-01-24 14:00 #0 av: Mantissa

Skulle ni kunna tänka er att köpa (eller sälja) häst på auktion?
http://campenauktioner.auctionflex.com/showlots.ap?co=61079&weid=40240&weiid=14269132&archive=n&lso=lotnumasc&pagenum=1&lang=da&SkipTo#4

Anmäl
2014-01-24 14:03 #1 av: HystrixEpic

Nej det skulle jag nog aldrig kunna göra.
DEt är nog för att jag skulle vilja vara helt 100 på att häst och nya ägare passar ihop, och att jag vill ha kontakt med nya ägaren innan och veta vad de planerar att ha hästen till. 
Känns inte som att det är så bra koll på vilka som köper hästen/hästarna på auktion :/

Anmäl
2014-01-24 18:05 #2 av: Zabbio

Jag köpte en häst på auktion en gång. Inte helt planerat,  tyckte mest att det var kul att buda och plötsligt hade ingen budat över.. Generad Jag visste inte ens vilken häst det var (de gick i en hage tillsammans), bara att det var en unghingst, islandshäst.

Men köpt är köpt.. samtalet hem till far min.. "Pappa.. jag har köpt en liten gul hingst... Han ska hämtas imorgon. Kan du bygga en ny box?"

Det är klart att jag inte budade utan att veta att jag hade pengarna och möjlighet att ha honom, men jag hade egentligen inte räknat med att köpa en häst till.

Menmen. Det var en auktion för ett gäng islandshästar som  tagits in från island och vanskötts, så de hade blivit omhändertagna.

Vi fick hem parveln, han var hemskans mager trots att han skulle ha varit på ''uppgödning'' i ett par månader.. å andra sidan skulle han ju även vara lätt att sko och bli en bra barnponny.. (ettårig hingst ;) )

Vi hade honom några år, han var väldigt trevlig, blev vallack. En turridning/ridskola köpte honom. Vilket känns helt ok eftersom han var en sån häst som ville arbeta och vara igång mycket. Visst fick man kela med honom, men det märktes att han ville ha ett ''riktigt'' jobb. Jy tyngre desto bättre (i förhållande till vad man utsätter en unghäst för, naturligtvis. Han var tex inte inriden när han såldes, men en liten aning körd osv). Han verkade så himla nöjd när han  haft ett syfte/jobb att göra. Och turridningen/ridskolan verkade bra, med stora mängder uteritt osv. Jag har sett honom nån gång när jag kört förbi området och han gått med de andra på led i skogen :)

Ärligt talat skulle jag inte sälja en häst på auktion.

Killen när vi haft honom i två månader :)

<img:stuff/IMG_0160.JPG>


Och när han nyss kommit:

Anmäl
2014-01-24 19:32 #3 av: Caroline L

#2 Men stackars häst. Om han varit på uppgödning på den nedre bilden undrar jag hur han såg ut innan det. Även om det inte var planerat från din sida hjälpte du ändå en häst och sånt tycker jag om :)

Som svar på TS fråga. Nej, jag skulle inte sälja eller köpa häst på auktion. Jag vill lära känna en eventuellt ny ägare först och kunna "leta" upp en själv. Samma gäller hästar.

Anmäl
2014-01-25 09:33 #4 av: Stallmima

#1 Ooo herregud vad mager i jämförelse, du har gjort ett gott jobb på bara 2 månader. All heder åt dig  Glad  Och NEJ!!  jag skulle aldrig sälja på auktion

Anmäl
2014-01-25 14:45 #5 av: Rafflan

Men besiktas dessa hästar eller köps dem obesiktade? :S

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.