Om stallet

Era stall?

2014-01-19 00:08 #0 av: IdaBabe

Är väldigt nyfiken på hur andras stall ser ut, så om ni vill dela med er av ert andra hem så lägg gärna upp bilder på ert stall Glad Vi ska renovera om vårt stall till våren när hästarna går ut på bete och letar efter lite inspiration, samt för att se hur andra har det Skrattar

Anmäl
2014-01-19 16:45 #1 av: PogoPedagog

Jag älskar att rita ritningar haha. Så här ser vårat lösdriftsstall för två hästar ut. Det är ett ombyggt äldre kostall så det gick inte att göra så mycket med planlösningen. Blått är fönster och rött är dörrar.

Det bästa med vårt stall är vattnet som finns lättillgängligt, vi har en rejäl balja utanför "vattenboden" och att det finns en gjuten platta utanför ena dörren så det inet blir så upptrampat. Det är smidigt med halmen i det gamla foderbordet eftersom man bara kastar den över en halvhög vägg. Hö och kraftfoder förvaras i en annan byggnad för att man ska slippa gå in i stall o hagar för att hämta mat men hästar som hänger en i hälarna.

Det sämsta är att det är lite dåligt ljus i "boxdelen" där man står o borstar på vintern och att det gärna blåser igenom eftersom dörrarna är på olika sidor. Sedan skulle jag gärna ha varmvatten. Helst oxå sluttande golv med någonslags golvbrunn i boxdelen men det vet jag inet oim det är tillåtet elelr om det måste vara i lod.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.