Om stallet

Bygga egen paddock

2014-01-13 21:33 #0 av: chade

Är det någon här som har gjort en egen paddock och kan tipsa om vad man ska tänka på, vad det kommer kosta på ett ungefär och hur man går till väga?

För det lär ju vara bra mycket krångligare än att bara slänga dit lite grus och banka ner lite staket runt om :P

Vi är några händiga tjejer i ett stall som vill ordna en paddock till våren/sommaren, och behöver så mycket råd och tips vi kan få Lipar

Små stjärnor lyser också i mörkret.

Anmäl
2014-01-13 21:37 #1 av: Mantissa

Vad har ni tillgång till för mark? Är det lerigt/sankt så krävs nästan drenering för att få till det. Och är det sten eller grus så behövs ett lager med något material som är jämnt och stötdämpande. Men är det torrt och jämt gräs till exempel och man inte ska nöta allt för hårt på den så kan man ordna en bra budgetvariant.

Anmäl
2014-01-13 22:48 #2 av: chade

Ja vi tänkte ju ta en bit utav ena hagen och göra paddock av! Jag har bara vart i detta stall sen i höstas, så enligt mig så är det ju lerigt och blött där för jämnan Skrattar Men tror att det är en hyfsat torr plats ifall årstiderna är lite smått normala som de dock inte vart i år!

Men den kommer nog användas hyfsat mycket under de mörka årstiderna, och några gånger i veckan resten av tiden Glad

Små stjärnor lyser också i mörkret.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.