Off Topic & god morgon

Kastrerade hemlösa katter söker stall i Skåne

2014-01-03 17:55 #0 av: Maria-I

20 hemlösa, kastrerade, vaccinerade och öronmärkta katter söker hem! 2009 fångade jag in 70 katter på ett koloniområde i Malmö i föreningen Rädda Kattens namn. Tama vuxna katter och kattungar placerades i hem, resten återvände till koloniområdet och tas hand om av kolonister. Nu försöker jag hitta så många varma stall med omtänksamma ägare som möjligt åt dessa katter. Vissa av dem är klappbara för matarna medan andra har haft så dåliga erfarenheter att de håller sig på ett tryggt avstånd vid matningarna (går katterna in på fel tomt så möts de av sten).

Kan du ge hem åt en eller flera av dessa katter som verkligen skulle få ett bättre och tryggare liv på landet?

Detta är inte vanliga tamkatter och deras veterinärkostnader är täckta genom insamlingar, så det tas endast ut en symbolisk kostnad för körkostnaden till det nya hemmet. Ring Maria-Isabel på 0727-123321 eller mailainfo@mariaisabelhansson.com

Dessa katter förtjänar verkligen en bättre chans än vad de hittills fått!

Anmäl
2014-01-03 18:46 #1 av: PogoPedagog

Bra initiativ men jag undrar hur man ska få förvildade katter att stanna hemma i sitt nya hem hos en på landet? Man kan ju knappast ha dem instängda?

Anmäl
2014-01-04 15:10 #2 av: Maria-I

Jodå, för att flytta vuxna katter måste man ha dem instängda i ett utrymme i stallet under ca två veckor. Det bör man även göra med tama katter, då de också är territoriala. Då förstår de att de kommer att få mat varje dag och att det är en trygg plats. Med denna metod har jag inga dåliga erfarenheter av att förflytta förvildade katter, och jag har flyttat fler än vad jag kan räkna. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.