Sjukdomar, skötsel & vård

Billigare alternativ?

2013-12-01 16:39 #0 av: JTphoto

För att förklara det enkelt: En av min hästar har haft "typ ryggskott". Efter behandling fick jag tips om att hålla hennes rygg lite extra varm. I vanliga fall försöker jag låta mina hästar gå utan täcken så ofta det går. Men denna häst behöver nu ha täcke mer pga ryggen.

Jag tänkte idag på Back on track. De ökar ju blodcirkulationen, som jag fattat det, och även värmen. Har någon erfarenhet av back on track, fungerar det? Är det något som fungerar bättre, t.ex täcket, snabbandagen eller kanske nackskyddet? Undrar bara om back on track fungerar i största allmänhet, inte bara för ryggen. Någon som vet?


Finns det några billigare metoder eller alternativ till Back on track? Några tips?

Tacksam för alla svar!

MVH Julia


Anmäl
2013-12-01 17:35 #1 av: majaliten

Back On track är jätte bra speciellt efter träning och hjälper
Muskler och massa annat . Jag har back On track på mig själv bästa som finn , men det är inget man ha på allt för ofta för annars bli
Man beroende . 2 veckor högst och 1 veckas avbrott . Men ha då ett vanligt och ett BoT

Anmäl
2013-12-01 21:50 #2 av: JTphoto

Okej :) Hur ur märker du att det hjälper musklerna och "ena massa annat"? Vad blir skillnaden efter användningen av BoT? Nyfiken :D

Men som sagt, det är ju väldigt dyrt. 

(bästa som finn??)

Anmäl
2013-12-01 23:23 #3 av: majaliten

På mig själv jag som har ryggproblem (muskulärt problem men inte endast ) de får ju igång blod cirkulationen mycket
Snabbare en om jag hat något vanlig en vanlig tröja eller vanligt rygg bälte. Jag upplever omedelbar verka vid användning av BoT och minskad smärta och ökad rörlighet på engångs man blir alldeles mjuk och fin. Har jag tränat och fått träningsverk och smärta i ryggen tag jag på mitt bot rygg bälte och träningsvärken och smärtan resideras direkt och jag undkommer stelhet dagen efter . BoT påskyndar även läkning av skador det trot jag stenhårt på jag har fått mindre ont i ryggen. Och min häst som får träningsverk efter våra pass blir jätte stel dagen efter och jätte öm men får hästen ha på sig BoT efter träningen är hästen mjuk och fin dagen efter inte alls som den är om den ej har BoT efter träningen. Och de motverkar skador bra att ha efter hård träning för BoT värmde endast på behövda ställen och kyllager när det behövs som liniment eller exakt som liniment . Därför ska man låta bli liniment under BOT de dubblar effekten . Men kan va bra om man vill öka effekten

Anmäl
2013-12-02 09:20 #4 av: Gronstedt

BoT har ett ryggtäcke som man kan sy fast inne i ett vanligt täcke, så att det bara hamnar på ryggen. Ett billigare alternativ till helt täcke och, tror jag, bekvämare för hästen att inte vara helt inslagen i BoT-materialet. En häst jag känner har det ibland, hans karp håller sig "plattare" med det och det går fortare för honom att få igång bakvaggan när han haft det när det är riktigt kallt. Så ja, det verkar funka.

Anmäl
2013-12-03 01:21 #5 av: Caf_Roy

Ska det bara vara på en stund före ridningen kan man ju sy sig en vetekudde av ett par gamla örngott eller något och fylla med ris. Värm i mikron en stund och lägg på. Det man är ute efter med bot är ju värmen, det finns inget magiskt i bot utan bara värme som på rätt ställe kan göra underverk. Så en varm vetekudde på samma ställe har precis samma effekt.

Anmäl
2013-12-03 07:32 #6 av: pebb

Angående att det är dyrt, leta begagnat, det är vad jag gör eftersom jag absolut inte har råd med ett helt nytt!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.