Ridning

Sälja häst.

2013-11-02 16:18 #0 av: hannah96

Funderar på att sälja min första häst. Har haft henne i snart tre månader, och jag känner att det funkar inte, får höra att jag inte sköter henne bra. Är dock där varje dag, hon rids, borstas får kärlek mat och utevistelser varje dag. 

Men ska folk ( vänner ) bara klanka ner på en så blir man trött på det tillslut. Dock är hon halt nu, hon har varit i en vecka och jag vet inte riktigt vad det är, veterinären ska ringas på måndag så jag får en tid där. 

Men det bästa vore väl att sälja henne igen när hon är bra?  

Anmäl
2013-11-02 16:32 #1 av: Zahara

Att sälja en halt häst går inte. Sen om hon sköts bra och du vet att allt är bra så skit i vad alla andra tycker och tänker!!

Anmäl
2013-11-02 19:32 #2 av: Josse5233

Försök att inte lyssna på de andra, jag tycker absolut inte att du ska sälja henne om du tycker om henne! Ignorera deras kommentarer och fortsätt att ta hand om henne på bästa sätt. Tummen upp

Anmäl
2013-11-02 21:31 #3 av: JTphoto

Håller med de andra! Om du tycker om hästen och fortfarande har råd och tid med den ska du såklart in sälja den. 

Tyvärr är detta vardag i många stall. Vissa kommentarer som andra i stallet ger kan tolkas som mycket nedvärderande när de egentligen bara vill ge tips eller hjälpa. Att de säger saker är troligtvis av avundsjuka eller att de har behov av att visa vad de kan och vet.

Tro på dig själv och skaka av dig de andra. Var stolt över dig själv och din häst, men var också ödmjuk :)

Anmäl
2013-11-03 09:53 #4 av: Tusen

På vilket sätt menar de att du inte sköter din häst? Det finns så många olika sätt att sköta en häst utan att det för den skull är "fel".

Anmäl
2013-11-03 16:14 #5 av: Lorita

Vänta, vänta en nyköpt häst som har varit halt en vecka utan att du vet varför? Varför vänta en vecka med att ringa veterinären?

Att man efter tre månader funderar på att sälja hästen får mig att tro att inköpet inte var så genomtänkt. Det blir ju inte lättare att vara hästägare nu när det blir vinter. 

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning
Anmäl
2013-11-03 23:13 #6 av: hannah96

#4 Hon kan inte specifikt säga det. Men orkar inte lyssna längre, kommer flytta min häst, för att vara kvar där går inte. Det är bara hon och jag i det stallet. Det blev lite för mycket på varandra om man är vänner märkte jag. 

#5 Min kompis tog hem en ny häst, hon fick spel i hagen, bockade och hade sig. Ingen reaktion nånstans när jag klämde, ingen värme, ingen puls, ingenting, bara hälta När jag ringde veterinären sa han att det lät som en sträckning och skulle ringa tillbaka om det inte har blivit bättre. 


Anmäl
2013-11-04 00:14 #7 av: Josefinaaa

Du gör helt fel om du säljer hästen. Dina "vänner" kanske inte är så bra trots allt? Stå emot! Du vet att du sköter om din häst om det är de viktigaste. Strunta i vad andra tycker och tänker. Dom är bara avundsjuka;)

Anmäl
2013-11-04 22:18 #8 av: Caf_Roy

Tycker du att det inte funkar mellan dig och hästen? I såna fall, ta hjälp och försök lösa det innan du ger upp. Jag och min ponny (tredje!) stod på bakbenen och backade ner i diken säkert ett halvår till och från innan det lossnade för oss. En riktig vän skulle stötta och hjälpa dig som nybliven hästägare, inte få dig att tvivla på din förmåga och underminera ditt självförtroende. Det är det ingen som vinner något på, allraminst hästen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.