Etikettnovell
Läst 18179 ggr
Gullan_J
2013-05-03, 14:07

Jedas - ridskolehästen Del 2

Jag har alltid gillat att skriva, dock har det kommit lite åt sidan då hästarna tar all ledig tid. Nu tänkte jag ta mig lite mer tid åt skrivandet och skriva ihop en berättelse här. Ge gärna kritik och skriv åsikter.

Jedas visste att det snart var dags, den stora dagen skulle snart komma. Följande veckor gav han järnet på lektionerna och gav sitt yttersta för att känna att han var värd ett bra sommar. 

En vanlig onsdag när Jedas och hans kompisar väntade på sin lunch  kom ridläraren och ropade på honom, trevligt och glatt. Nu ska säkert hovslagaren komma, tänkte Jedas. Men inte det…

En vit transport stod utanför det lika vita stallet. Bredvid transporten stod en liten flicka med sin pappa, flickan gissade Jedas, var runt 10 år och pappan runt 40. Nu fick Jedas onda aningar. Sedan tidigare visste han att ridskolehästarna hyrdes ut till olika människor under somrarna. Inte skulle väl han måsta åka denna sommar, eller? Inte ville Jedas behöva lämna sitt älskade sommarbete för att en liten tjej ville rida på honom.  Det var ju mest småponnyerna som fick åka på somrarna. 

Ridläraren och flickan och pappan pratade en liten stund, efter ett tag räckte hon grimskaftet till flickan och gick och hämtade Jedas transportskydd, ett fleecetäcke, benskydd, sadel och träns. Hon satte på Jedas sina fina marinblå transportskydd och hans fleecetäcke som matchade med transportskydden. Han lastades och ridläraren klappade om honom. "Ha en trevlig sommar, Jedas", sa hon. Luckan stängdes och bilen startades. Genom det lilla fönstret i transporten såg han ridläraren vinka åt dom. 

Under resan funderade Jedas på vart han skulle hamna. Om de nya kompisarna skulle vara snälla, om stallet var fint, om gräset var lika grönt som i hans sommarhage, om flickan kunde rida, om… Ja, det var mycket han funderade på. 

Transporten stannade, luckan öppnades. Vart hade han hamnat? I en gudomligt vacker hage stor som himlen betade 2 små shetlandsponnyer, en fux och en svart.  Lite längre bort skymtade han en större häst, möjligtvis en d-ponny, hon var skimmel, med grå man och svans. Vacker som få, ögon blå som havet. 

Skulle sommaren bli så hemsk som Jedas först trott? Nu verkade det ju ganska bra…

-Bättre ökänd än okänd

Anna4077
2013-05-03, 14:21
#1

Aw hoppas på härlig sommar för jedas!

Anna och taxen Max

Gullan_J
2013-05-03, 16:12
#2

#1 Det får du se i nästa nummer, tänkte göra 4 delar :)

-Bättre ökänd än okänd

ElinaS
2013-05-03, 16:36
#3

Spännande! :)

Eldlilja
2013-05-03, 17:38
#4

Väntar spänt på nästa del😃

VilmaKristina
2013-05-03, 19:28
#5

Måste läsa mer :D

  • Once you see it, you can never forget. Once it sees you, you can never escape.


sasha_setter
2013-05-03, 22:32
#6

Jättebra text! Längtar till nästa del!

Hälsningar Sasha, Zally och mig!

Upp till toppen