13 - Novell

Jedas - ridskolehästen Del 5

2013-10-22 11:33 #0 av: Gullan_J

Jag har alltid gillat att skriva, dock har det kommit lite åt sidan då hästarna tar all ledig tid. Nu tänkte jag ta mig lite mer tid åt skrivandet och skriva ihop en berättelse här. Ge gärna kritik och skriv åsikter.

Jedas lastades på transporten. Den här transporten var liten och mörk. Det fanns inget hösegel eller hönät att äta ur. Så snart all utrustning och och alla papper var packad startades bilen. I hopp om att han skulle få kliva av transporten och bli räddad från den nye mannen gav Jedas ifrån sig ett högt gnägg. Han fick svar från någon av de andra hästarna innan bilen rivstartade. Det var nära att Jedas tappade balansen av det plötsliga rycket i transporten.
Efter en bits körning kunde Jedas konstatera att mannen inte var det minsta duktig på att köra hästar. Flera gånger kom snäva svängar, tvärbromsningar och och snabba hastighetsökningar.

När de åkt i ca 1,5 timme började det regna. Regnet tog sig in i transporten och droppade kyligt på Jedas rygg. Regnet blev allt mer intensivt och det dånade på transporten. Livet var orättvist, det visste Jedas. Men att oturen kunde komma så tvärt var något som var nytt för honom. Från att ha levt i ett paradis till att vars ovis om hur framtiden skulle bli var inte Jedas van vid. Man ska inte ha förutfattade meningar, men om Jedas skulle gå på magkänsla anade det värsta. Men någonstans fanns en liten tanke - inte kunde väl ridläraren vara så dum att skicka mig till ett dåligt ställe?

Bilen stannade in med en tvärnit. Jedas var beredd och stod stadigt. Med en smäll åkte framdörren upp och in kom en tjej i 7 års åldern. Hon skrek och ropade till mannen som Jedas trodde var hennes pappa att han skulle fälla ner rampen. Eftersom att Jedas hade blivit skjutsad mycket i transporten stod han snällt kvar när rampen föll i marken.
Bakbommen hakades lös och den lilla flickan backade ut Jedas. När han skulle sätta första bakhoven på rampen skakade hela transporten till och Jedas kastade sig bak. Flickan tappade grimskaftet och ramlade fram. Turligt nog tog hon emot sig men fick ena handen i en bajshög. Hon skrek högt och gick fram och sparkade Jedas på hans högra framben. Mannen frågade henne om det gick bra när hon ramlade.
-"Nej, jag fick bajs på handen!" Vrålade hon ilsket.
Jedas stod bredvid mannen. Han hade tagit tag i Jedas grimskaft. Med ett bestämt ryck drog han med sig Jedas och började gå mot en hage som såg väldigt ranglig och misskött ut. Jedas gnäggade utan att få något svar. Inte fören Jedas var inne i hagen insåg han vad det var för djur i den. Kor. Aldrig hade Jedas gått i närheten av en kossa tidigare. Han sprang i panik mot andra ändan av hagen. Ingenting blev bättre när korna började springa mot honom.
Långt borta hörde han flickan skratta.
-"Vilken fegis till häst, kolla pappa vad han är feg!" tjöt hon genom skrattet.
Det här var inte ett dugg roligt tyckte Jedas...

Anmäl
2013-11-10 21:12 #1 av: panini

När kommer nästa del? Älskar dina berättelser! :)

Anmäl
2013-11-11 19:31 #2 av: panini

Putt ;)

Anmäl
2013-11-11 20:45 #3 av: Gullan_J

Nästa del kommer om ca 2-3 veckor :)

Anmäl
2013-11-11 22:35 #4 av: panini

Yey :)
Sitter spänt och väntar för att se hur det går med Jedas :)

Anmäl
2013-12-18 19:26 #5 av: Miiwijoy

#3 Väntar! Skrattar

Anmäl
2013-12-18 21:46 #6 av: Stallmima

Jag med    Galen

Anmäl