13 - Novell

Jedas - ridskolehästen Del 4

2013-06-17 19:30 #0 av: Gullan_J

Jag har alltid gillat att skriva, dock har det kommit lite åt sidan då hästarna tar all ledig tid. Nu tänkte jag ta mig lite mer tid åt skrivandet och skriva ihop en berättelse här. Ge gärna kritik och skriv åsikter.

Veckorna rullade på, den äldre tjejen red och skötte om honom. Hon var duktig på att rida. Inte alls som ungarna på ridskolan som vinglade från höger till vänster och ryckte honom  i munnen. Visst fanns det duktiga folk som red honom där också, men det var allt för sällan han fick chansen att visa hur fin han kunde vara utan en massa ryck och slit. 

Den här morgonen stod hästarna inne och väntade på frukost för att just inatt hade de fått sova inne och vila ut ordentligt, annars gick de i en stor hage dygnet runt. Hästarna väntade otåligt på sin frukost, Timon skrapade med hoven mot stengolvet som var täckt med en blandning av kutter- och sågspån. Jedas tänkte på hur olika allting är. Grålle, Timon och Treana var så himla missnöjd över att deras frukost blev lite sen medans Jedas skulle göra nästan vad som helst för att få stå kvar i det här stallet, med denna underbara familj och slippa ridskolelivet.   

Det dröjde väldigt länge innan stalldörren öppnades för första gången den här morgonen - säkert två/tre längre än de andra gångerna han sovit inne här. När dörren väl öppnades kom en främmande man in. Efter honom kom pappan och lillasystern från familjen. 

"Pappa jag vill inte lämna bort Jedas", viskade flickan tyst så att inte mannen skulle höra. 

"Vi måste, du är för liten och orkar inte med både Grålle, Timon + Jedas och Lisa har ju fått upp skadan i sitt ben igen så därför måste vi låta honom komma till någon som har mer tid till honom", viskade pappan tillbaka. 

"Jaha, det var dig vi skulle ta med hem till gården tydligen", sa mannen högt med en överlägsen ton. "Få på kräket på transporten så jag kan åka någon gång!"  

Usch, Jedas gillade inte alls den här mannen som skulle ta honom här ifrån, från tryggheten till en okände plats. 

Väl på transporten fanns ingen utväg. Han  var fast i en okänd transport, med en okänd man, som skulle ta honom till en okänd plats. Hur i hela världen kunde det bli så här? Hans sommar som var så perfekt som den kunde bli, nu var allt borta, förstört, krossat!

Anmäl
2013-08-06 17:42 #1 av: Hilda123

Superbra!

Anmäl
2013-08-06 18:02 #2 av: Caroline L

Tummen upp

Anmäl
2013-08-09 18:26 #3 av: Stallmima

Del 5 hoppas jag kommer snart  Tummen upp

Anmäl
2013-08-09 18:45 #4 av: Gullan_J

#5 Snart :)

Anmäl
2013-08-17 22:25 #5 av: Gobac

(y)

Anmäl
2013-09-20 18:51 #6 av: [MeiLie]

När kommer nästa 🙉

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.