13 - Novell

Jedas - ridskolehästen Del 3

2013-05-12 11:59 #0 av: Gullan_J

Jag har alltid gillat att skriva, dock har det kommit lite åt sidan då hästarna tar all ledig tid. Nu tänkte jag ta mig lite mer tid åt skrivandet och skriva ihop en berättelse här. Ge gärna kritik och skriv åsikter.

Var det paradiset han kommit till, tänkte Jedas. 

"Nämen så fin han är", sa en kortvuxen kvinna som nyss kommit ut från ett vitt hus med bruna knutar. Hon tittade på Jedas och gick snart in i huset. Några sekunder senare kom hon ut igen med en morot i handen. Bredvid fick Jedas syn på en annan tjej, kort, ljushårig och Jedas skulle gissat på att hon var runt 15 år. 

"Vad fin han är", sa hon. "Vad vi ska ha kul på tävlingsbanorna i sommar!"

"Mamma, jag får väl också rida på honom ibland?", undrade den lite yngre flickan som åkt med pappan och hämtat honom. 

"Det får du fråga din syster om, du har ju Grålle och Timon att rida på så mycket du vill i sommar.", svarade deras mamma. 

"Nu tror jag bestämt att Jedas vill gå in i stallet och hämta sig efter resan.", kom det plötsligt från pappan. 

Den äldsta dottern ledde in Jedas i en stor, mysig box. I hans krubba låg några morötter och ett stort bredmaskat hönät hängde på sidan av krubban. På andra väggen hängde en svart vattenhink fylld med vatten. 

Stallet var väldigt fint, träinrett. Boxarna var i tegel, ungefär upp till mitten av Jedas hals. 2 av boxarna var lägre och lite mindre. På de boxarna stod det "Grålle"  och "Timon". Jedas gissade att Grålle och Timon var shettisarna hon sätt tillsammans med stoet. Det fanns 4 boxar i stallet, 2 på shettisarnas sida och en bredvid Jedas box. Hoppas att stoet står i boxen bredvid tänkte han. Dörren öppnades och in kom shettisarna, fuxen gick in i boxen det stod "Timon"på, till andra boxen gick rappen, han hette tydligen Grålle. Hovklapper hördes utanför och mamman ledde in stoet. Hon var vacker, skimmel med grå man och svans, båda ögonen var klarblå och frustade högt när hon gick in i stallet. När hon kom lös i boxen gick hon direkt fram och luktade på Jedas. Hela familjen stod i stallgången och kollade på. Öronen var spetsade framåt på båda två. Tillslut gav stoet ifrån sig ett "stopip" och gick ett varv i boxen. Sen luktade de på varandra igen. 

"Treana då, inte vara dum mot Jedas!", sa yngsta dottern. 

Nu ställde sig Treana, som hon hette, och åt ur sitt hönät. Här var ingenting som Jedas var van vid. Han var van att det hela tiden var folk och sprang i stallet, hösilage i en hög på golvet och en liten spilta. Här var allt lyxigare på något vis. Familjen måste ha mycket pengar, för att i stallet fanns ett rullband för hästar, ett hästsolarie, dvs en plats där man ställde hästarna under några lampor. Familjen hade även ett eget ridhus, en ridplan och en utebana på ett stort fällt. 

"Nu tycker jag att hästarna ska få lite lugn och ro, så ser vi till dom igen om några timmar och säger godnatt.", sa mamman. 

"Hej då Jedas, syns snart!" Sa den äldsta dottern. 

De släckte i stallet och gick ut. 

Det här är ju ett trevligt ställe, jag vill nog aldrig mer tillbaka till ridskolan igen, tänkte Jedas. 

Anmäl
2013-05-12 15:27 #1 av: sasha_setter

Du är jätte duktig på att skriva! Ser fram emot nästa del! ;)

Anmäl
2013-06-12 12:36 #2 av: MirakelBetty

Vad händer sen?? =D Vill veta! Lägg ut nästa del snart :) 

Anmäl
2013-06-15 17:07 #3 av: Gullan_J

Kommer snart, ska skrivas imorgon tänkte jag :)

Anmäl
2013-06-17 19:31 #4 av: Gullan_J

http://ridsport.ifokus.se/articles/51bf47ac8e0e74360e0028e7-jedas-ridskolehasten-del-4?discussions-1 

Del 4! :)

Anmäl
2013-08-09 18:00 #5 av: Sandra00

Del 1 & 2 då? Länk? :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.