15 - Om ridsport.ifokus

Om Emma - medarbetaren

2011-04-14 10:02 #0 av: [Emma-Rhino]

Hej. Jag tänkte presentera mig för alla underbara hästmänniskor här inne på sajten.

Jag heter Emma, jag är 21 år och bor i de småländska skogarna. Jag jobbar som personligassistent för tillfället. Läst ett år till sjuksköterska men hoppade av då det inte gav mig något. Jag har två hundar, Zac och Teddy och sen en häst Leif eller Leffe som vi säger.

Min faster har alltid haft hästar så jag är uppvuxen kring hästar och jag var i hennes stall så ofta jag kunde som barn. Det som varit bra i just det stallet är variationen. Mina två kusiner hade olika intressen. Den ena höll på med hoppning och engelsk ridning. Den andre höll på med nh och westernridning så jag hade då möjligheten att lära mig båda dessa ridsätt.

Jag har tävlat i westernridning och hoppning som barn i de enklare klasserna.

När jag kom upp i tonåren började jag hjälpa min faster med hennes travhästar som hon tränade själv.

Så jag har lite kunskap på de flesta områden inom ridsporten.

Jag tog ett uppehåll under 17-19 års ålder eftersom jag fick andra intressen =) kände för ett år sedan en längtan att ta upp ridningen igen så då köpte jag min Leffe. Han är en fullblodsvalack på 20 år som är pensionerad fälttävlanshäst.

Han är en redig bortskämd herre som beter sig som en unghäst. Han lär mig nya saker varje dag. Han har gjort att jag börjat intressera mig av natural horsemanship då jag märkt hur felhanterad han har blivit. Gick han inte att leda hade de hingstkedja, fick han panik i boxen satte de upp galler osv.

Det roliga är att innan jag skaffade Leffe så var jag bara säker på en sak och det var att jag inte skulle ha ett fullblod. Men så blev det iallafall =)

Jag har fortfarande inte bestämt vad jag vill hålla på med i ridningen, jag älskar hoppning men även western så det återstår att se. Just nu är jag mest intresserad av grundhantering av hästar då jag märkt hur fel det kan bli om man inte lägger ner denna tiden med sin häst.

Jag tror det var det mesta om mig. Fråga gärna om det är något ni undrar över.

Mvh Emma

 

Anmäl
2011-04-18 19:41 #1 av: Maja

Välkommen hit och det ska bli kul att få med dig i gänget! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.