11 - Unghästen

Hoppa unghästen

2005-09-01 16:15 #0 av: Linda

Låt den unga hästen ta tid på sig och känn efter när den är redo för nya övningar. Här kan du få lite tips om bra övningar.

 

 

 

 

 

 

 

Travbommar

Travbommar med olika längd mellan så du kan korta, länga din häst på ett balanserat sätt.

Travbommar är bra för den ivriga unghästen för att få koncentrera sig och kanske få lära sig känna vart benen tar vägen.

 

Små kryss

Små kryss för att öva teknik och ha en följsam häst in till och från hindret är nyttigt tänk inte på höjden eller hindret utan på hur anridningen känns och hur hästen går efter hindret.

Många slutar rida efter avslutat hinder, försök istället balansera upp hästen och ta den på en volt för att känna följsamheten.

 

Hopp över ett kryss.

 

Låt hästen se hindret

Låt din häst gå i en avslappnad form, kräv inte en för ihopdragen form för din unghäst, låt denne känna att den kan avgöra höjd, avhopp i god tid och var oerhört mjuk och följsam med handen. Kanske du behöver hålla i manen för att hjälpa din häst.

 

Du kan rida trav mot uppställda små hinder, bryt av till skritt mellan dem samtidigt som du tränar halvhalter på utmärkt plats så sätt kan du korrigera hästens följsamhet i hals och bogar och hästen hinner räta upp sig.

 

Hoppa bana

Driv aldrig den unga hästen för hårt, det sliter mer än bygger upp. När du känner att din häst är följsam och vändbar utan att tappa balansen och gå på i hårt tempo är den redo för att hoppa bana.

 

Gör det enkelt för dig och hästen en enkel bana med 4-5 hinder som är lätta att svänga på och låt det gå i lugnt trav tempo. Går den för hårt i munnen och viker av med bogarna kanske den ännu inte är klar med följsamheten.

 

Lycka till!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anmäl
2005-09-04 18:16 #1 av: Linda

Ponnyn på bilderna är en treårig c-ponny,tyvärr blev inte bilderna som vi hoppats men så är det ju med unghästar de gör inte riktigt som man planerar..(avhoppen mm)

Anmäl
2005-09-05 10:13 #2 av: Evelina

Vad fin Vicky är på bilden:)

//Eve

Anmäl
2005-09-06 18:18 #3 av: caroline

går det bra med Vicky att hoppa med.

Anmäl
2005-09-13 17:08 #4 av: Kim

Hej Linda, det är Kim som har Vicky nu.

Hon verkar trivas bra! och nu har jag blivit medlem som du ville... :)

 

Ha de bra!

 

MVH Kim

Anmäl
2005-09-22 18:05 #5 av: Miranda

                                     Hej linda!

 

Vicky e jättebra hon e jättemysig också!

hon gillar silver också!

 

jag blev också medlem för kim berättade att det var lätt att bli det så jag blev det!

 

HAde bra MVH miranda

Anmäl
2005-11-08 13:42 #6 av: pippi

Hej här har man lärt sej att helst inte använda krysshinder på unghästar, men gärna efter ett tag när de har fått in lite teknik. Tyvärr krånglar mitt minne så jag vet inte varför. Här hoppar de unghästar rätt mycket men aldrig på krysshinder.

Och att travhoppning är rekommenderat vilket Linda har nämnt i Artikeln :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.