13 - Novell

Medlemmarnas egna noveller

2006-01-18 11:33 #0 av: Linda

Denna novell är skriven av Mandysan.

 Berättelsen om Star


En vacker dag i april känner Princess att det är dags... Snart kommer hennes första föl!
Hon hade träffat Bombibitt en dag för några månader sen och kärlek blomstrade! Fölningen gick rätt så snabbt ca 30 min bara men stoet kände att det här kanske skulle bli hennes enda föl... Sen så kom det lilla vackra fuxfärgade fölet till liv.
- Star ska hon heta tänkte hon, Star blir perfekt! Även ägarna sa att hon borde heta Star så så blev det!
Sen gick det några månader och Star lekte med alla de andra fölen och var väldigt lycklig hela tiden. Men sen kom den dagen då fölen skulle avskiljas.
Mandy blev väldigt ledsen sen när alla åringarna fick gå ute på lösdrift och slås om maten. Det så vackra fölet blev bara tunnare och tunnare, tills en dag hon fick nog! Hon attackerade de andra 2 åringarna och åt upp all mat som fanns. Det gjorde så att hon fick kolik. Ägarna var inte så noga med att kolla till hästarna utan gick ut med mat till dem någon gång ibland. Hur Star överlevde är än idag ett mysterium men överleva gjorde hon! Sen när hon fyllde tre såldes hon till en snäll tjej som red in henne och gjorde så att hon fick upp gnistan igen... Många tränare som dom red för trodde att hon skulle bli nåt stort antingen i dressyr eller i hoppning. Men, men hon fick kolik igen sommaren när hon var fyra och du tröttnade ägaren på henne och sen fick hon åka runt till en massa olika ägare och hon började skena, bocka och sparka mot en. Hon blev värre för varje ägare hon fick och till sist hamna hon hos en hästhandlare. Där praktisera en tjej som hörde till en ryttarförening. På ryttarföreningen brukade hon ha hand om ridlekis och sånt.
Men där hon praktisera så red hon mest och mocka lite grann. Men en dag så kom hästhandlaren med ett helt lass med hästar. De flesta var stora fina tävlingshästar och sen en liten häst på 150-155 cm som va väldigt tunn och hade tappat livsgnistan helt. Hon stod mest och hängde där. Tjejen sa bara men gud, vad är det där för någon häst?!
-Det här, sa hästhandlaren. Är ditt projekt dom här sista veckorna.
-Men den där stackars kraken är väl inte ens inriden?
-Hästhandlaren sa bara: vi får väl se, jag fick henne gratis.
Tjejen började med att borsta henne och ge henne lite mat, fast från början ägnade hon henne inte så mycket tid men sen blev det mer och mer. Hon blev riktigt kär i lilla Star!
Till sist när det var dags att åka hem för tjejen visste hon inte vad hon skulle göra, hon älskade ju Star och ville ha med henne! Till sist bestämde hon sig för en sak; Hon ringd klubben och berätta om vilken underbar häst Star va! Klubben bestämde sig för att köpa Star och när hon kom dit fick hon början på ett nytt liv. Med både bra och dåliga skötare.
Men hon älskade verkligen lektionerna! Men hon blev äldre och äldre när hon var 16 så började hon bli stel, få ont i ryggen och bli halt i perioder. Då blev hon bara lessnare och lessnare för ingen hälsade på henne längre eller red henne eller bara kela med henne längre. Men en vacker vårdag precis som den hon föddes så kom en 10 årig tjej helt plötsligt in i hennes liv och brydde sig! Hon blev helt plötsligt mycket gladare och började bli friskare och friskare! Men sen kom betet då fick hon ett lindrigt fall av fång. Men skötaren lät henne beta lite grann varje dag för hon älskade gräs!
Men sen kom hösten och efter vintern och efter vintern kom våren, nu gick det rykten om att Star var till salu! Skötaren grät, men inga tårar räckte... Men lustigt nog ville ingen ha Star, kanske berodde det på att hon kastade av sin ryttare varje gång på bortaplan, kanske för att hon var så gammal, hon var ju faktiskt snart 17 år nu... Men hon gick nu bara i hagen, hennes rygg skulle nog inte hålla får en ryttare. Men en annan dag i april en lika vacker som de som tidigare förändrat hennes liv hände det en hemsk sak. Ingen vet hur men på nåt sätt så hade hon lyckats ta sig ur hagen. När hon kom ut på fälten som låg bredvid så började hon fara runt som om hon vore en unghäst! På nåt sätt mitt i allt de där vilda så trampade hon snett och bröt benet... När ridlärarna fick se henne så visste dom att det bara fanns en sak att göra... Att låta henne somna in för gott...


Jag som har skrivit den här novellen var skötaren och allt som är från de att hon kom till ridskolan och framåt är 100 % sant.
Jag skrev den här novellen för att det är rätt så vanligt här i världen med sånt här... Den här händelsen utspela sig för några år sedan...Av: Mandysan

__________________

 

Datum för publicering

  • 2006-01-18

Anmäl
2006-01-26 02:50 #1 av: Faxlin

Hualigen, nu rinner tårarna och jag känner hur jag lider med Star och det liv hon hade. Vet inte vad jag ska säga/ skriva. Strongt att du delar med dig av något som måste vara smärtsamt för dig.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-01-26 09:01 #2 av: Mandysan

#0 Jag skrev det för endel hästar har ett så olyckligt liv...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.