14 - Ridsport iFokus TÄVLINGAR

Vinnarartikeln månadens häst JULI

2007-07-24 14:17 #0 av: bubbelbubbel

Vinnaren i månadens tävling var anna., och här kan ni läsa om hennes charmtroll Lilleman.

Fullständigt namn: Lilleman
Kallas oftast: Lilleman
Mankhöjd: ca 80cm
Kön: Hingst
Född: 1998 (har jag för mig)
Ras: Minishettlandsponny
Färg: mörk/svettfux
e. ?
u. ?
ue.
?

Har hört att han ska vara en minishettis med bra stam, har tyvärr inte tänkt på att fråga efter den någon gång.

Varför nominerade du just Lilleman?
Svar: Jag tycker att han ser himla kul och söt ut på bilden och så gillar jag honom så mycket, han var allt för mig när jag började med hästar för 6år sen. Då var han den första häst jag red.

Hur länge har du ridit/skött honom?
Svar: Han tillhör min mammas kompis, men jag får rida och ta hand om honom så mycket jag vill, man kan kalla honom medryttarhäst men nuförtiden är jag alldeles för stor för honom, det blir mest uteritter (då med mest skritt) när jag väl kommer och hälsar på honom.

Har han några speciella egenheter?
Svar: Han har väll inte så mycket speciella egenheter, underbar kanske, fast det skulle väll alla säga om sina hästar. Men om han hör någon komma mot hagen ger han ifrån sig en liten gnäggning.  

Vad äter han helst?
Svar: Han är väll som alla andra små ponnyer, glupska, han äter totalt allt!

Vilket är ert bästa minne tillsammans?
Svar: Jag tror det var när vi träffades för första gången på 3år och han kom gnäggandes, galopperande mot mig och var sådär underbar som det bara går att vara. Fast egentligen skulle jag kanske säga att all tid jag fick med honom var den bästa, att bara få vara med honom, han är fantastisk..

Vad har han för temperament?
Svar: Tja, jag skulle väll säga att han är en rätt pigg och busig rackare, i alla fall i när man rider ut, då tar han sina bocksprång ibland. Han är också väldigt, väldigt envis, fast det brukar ju shettisar vara. I början vet jag att jag var väldigt rädd för honom, han har nafsat på mig ett antal gånger och även sparkat mig på benet en gång när han inte ville bli intagen från hagen (inte hårt men för att visa att han hellre ville vara ute). Han är kungen, det är han som bestämmer, och det unnar jag honom, han är ju trotts allt hingst.

Hur långt har du till honom, och hur ofta är du där?
Svar: Nu har han flyttat ut på landet, och det tar ca.1 timma med spårvagn och buss till närmsta busshållplats och sen får man gå i ca.30 min om man inte har bil, så det blir inte att jag hälsar på honom så mycket längre.

Berätta lite fritt om hästen!
Lilleman var 3 år när jag träffade honom för första gången, jag lärde mig rida på honom då han inte var inriden och tillslut red jag också in honom eftersom det inte fanns någon annan som kunde rida honom pga hans storlek, därför är han som han är. Kan i princip bara skritta, trava, galoppera, hoppa och möjligtvis skänkelvikning, men så mycket mer kan man väll inte kräva av en minishettis? Om det är något han inte vill eller att han inte trivs visar han det tydligt (som den gången jag skulle ta in honom från hagen). Annars kan jag inte mer än att säga att han är en helt fantastiskt mysig och go ponny.


Relaterade länkar

Av: bubbelbubbel

Datum för publicering

  • 2007-07-24
Anmäl
2007-07-24 14:26 #1 av: Cilla89

haha, ser ut som en liten gangster xD

Anmäl
2007-07-24 14:35 #2 av: gejsa

Grattis igen! Han är verkligen söt. hihi

Anmäl
2007-07-24 14:52 #3 av: Peppe

så sööt

Medarbetare på ~`Dressyr´~ och ~`Harry Potter´~

Anmäl
2007-07-24 15:58 #4 av: steffy

så gullig han är.

Anmäl
2007-07-24 17:09 #5 av: Believer

så söt =)

Anmäl
2007-07-24 17:23 #6 av: __iE

Grattis o gu så söööt ! :D

Anmäl
2007-08-04 18:14 #7 av: anna.

#1 mohahha, yeah ;D

TACK ALLA! :D

bifogar en bild på mig o lilleman för ca 5-6år sen xD hah

Anmäl
2007-08-04 18:20 #8 av: [Angel88]

haha gud så söt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.