10 - Ridning

Rida i utlandet: Thailand

2008-06-11 01:42 #0 av: Maja

Har du någon gång funderat på hur det är att rida i utlandet? Här kan du finna svaren på dina frågor. Vi kommer att följa ett antal medlemmar och deras berättelser om hur det är att rida i ett annat land. Först ut är LinneaG och hennes resa till Thailand.


I vilket land har du ridit?
"Jag var i Thailand, Phuket. Första gången vi red där hamnade vi på en liten hästgård, hästarna stod i ett stall utan väggar, men hade tak så de fick skugga hela tiden.

Andra gången, i år, fick vi tag på en riktig ridskola - "Phuket Ridning Club". Där var det mycket bättre! Alla hästar hade bra hull och ordentliga sadlar. De fick även färskt gräs in i boxen flera ggr per dag."

Hur såg turen ut?
"Första gången var det bara en kort tur på stranden. Vi blev ledda till vattnet och där ledde de oss fram och tillbaka så vi visste vart vi skulle rida. Vi skrittade och travade mest, galopperade en gång men då fick hästarna fnatt - pappas häst stack iväg, min häst började stegra och som tur var så var det någon som höll i lillesysterns häst.

Andra gången var det mycket bättre! Vi valde en tur på 2 h som skulle innehålla ridning på stranden och i djungeln. Först fick vi rida några varv på volten för de ville se att vi verkligen kunde rida, sedan bar vi av ut i skogen. Men djungelridningen var inge speciell, red i en skogsdunge i kanske 20 min. Sedan genom ett bostadsområde och över en större väg, innan vi kom ner till vattnet. Väl nere på stranden var det helt underbart! Massvis med galopp längst strandkanten och dessa hästar skötte sig kanon!! De var också noga med att stanna så hästarna fick vila och dricka under ridturen."

Hur såg hästarna ut där jämfört med de du ser i Sverige?
"Hästarna var lite magrare än vad våra här hemma är, inte speciellt mycket men det syntes iaf. De mindre hästarna (under 150) var runda och fina, verkade ha muskler och välskötta. Men de verkade ha lite problem med att hålla de större hästarna i bra hull, de va smala och knappt nå muskler, men de va ändå välskötta.

Utrustningen var samma som här, sadel och träns. Dock syntes inga benskydd till någonstans. Och de verkade ha ganska skarpa bett på alla hästar."

Vad skiljer sig mest från ridsättet i landet du red i jämfört med det svenska ridsättet?
"Ridturen var nog ganska lika som här, kan tänka mig att om man åker på tur ridning här i Sverige hade det varit väldigt lika. Det enda som skiljde sig var nog ställena vi red på - över en stor väg, genom en del bostadsområden. Kanske lite stora risker för turister?"

Skulle du rekomendera andra att åka dit och rida?
"Det ena stället skulle jag varmt rekomendera! Alltså Phuket Riding Club."

Observera att bilderna är tagna under den första turen i Thailand, alltså under strandritten.

Av: Juve

Datum för publicering

  • 2008-06-12
Anmäl
2008-06-13 02:03 #1 av: Maja

Vi tackar Linnea för att hon ställde upp i en artikel! :)

Anmäl
2008-06-13 02:30 #2 av: Mixie

Jag har också ridit i thailand  :D Blev glatt överraskad att hästarna var i så pass gott skick, man har ju sett betydligt värre i tex, grekland och spanien... Hästarna stod i en hage vid stranden med fri tillgång på hö och vatten, ett litet tak för skugga + att det fläktade en hel del från havet så gott som dygnet runt... Har nog inga ridbilder med hjälm men den här iaf :)

Anmäl
2008-06-13 02:30 #3 av: Mixie

Gick inte att lägga in bilden :S Inte heller att redigera inlägget..

Anmäl
2008-06-13 11:28 #4 av: Maja

#2 - Trevligt! :)Njae, bilderna krånglar lite i artiklarna, vi har rapporterat detta till ifokus-teamet och de ska ta en titt på det, så snart fungerar det nog! :)

Anmäl
2008-06-13 19:03 #5 av: tezzie

Jättetrevlig artikel :)

Kul att läsa om ridning i andra länder!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.