10 - Ridning

Rida i utlandet: Frankrike

2008-06-19 20:02 #0 av: Maja

Har du någon gång funderat på hur det är att rida i utlandet? Här kan du finna svaren på dina frågor. Vi kommer att följa ett antal medlemmar och deras berättelser om hur det är att rida i ett annat land. På tur står CoNo som berättar om hur det var att rida i Frankrike!

I vilket land har du ridit?
"Jag red i Frankrike."

Hur såg turen ut?
"Alla som kom till stallet på morgonen för att rida blev tilldelade en häst, som vi sedan fick göra i ordning själv. Vi började rida i stallets paddock. Där kollade de av så att alla passade med sina hästar och hur vana ryttare alla var. Sedan red vi genom ”staden” bland husen, på vanliga bilvägar. Det var skritt för det mesta men ibland kom vi till en liten grässlinga längs med vägen där vi travade lite. Efter någon halvtimme kom vi fram till stranden. Där galopperade vi länge och väl, i en kvart i alla fall. Sedan skrittade vi lite i vattenbrynet och tog oss tillbaka till stallet genom staden igen. När vi kom fram tog vi av hästarna utrustningen och sedan fick de stå i sina boxar."

Hur såg hästarna ut där jämfört med de du ser i Sverige?
"Hästarna såg ut som de hästar vi har i Sverige, kanske något kraftigare. Utrustningen var en vanlig engelsk sadel och ett träns. Det som var annorlunda var att nästan inga ryttare använde hjälm!"

Vad skiljer sig mest från ridsättet i landet du red i jämfört med det svenska ridsättet?
"Människorna var lite ”hårdare” mot hästarna, dom behandlades mer som maskiner än djur. Och så självklart, nästan inga hjälmar syntes till."

Skulle du rekomendera andra att åka dit och rida?
"Ja, det skulle jag kunna göra. När man, som jag gjorde då, bara red en gång i veckan i en manege var detta väldigt spännande och roligt."

Vi tackar CoNo för att hon ställde upp i en artikel! 

Av: Juve

Datum för publicering

  • 2008-06-19
Anmäl
2008-06-20 00:09 #1 av: lisette

inga bilder?

Anmäl
2008-06-20 00:11 #2 av: Maja

Nej, tyvärr fick det bli en bildlös artikel, då CoNo inte hade några.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.