Annons:
Etikettridning
Läst 4904 ggr
Maja
2008-06-22 01:40

Rida i utlandet: Venezuela

Har du någon gång funderat på hur det är att rida i utlandet? Här kan du finna svaren på dina frågor. Vi kommer att följa ett antal medlemmar och deras berättelser om hur det är att rida i ett annat land. Akerberg har varit i Venezuela och ridit!

 I vilket land har du ridit?
Cubatucan Ranch, Isla Margarita (en ö utanför fastlandet), Venezuela

Hur såg turen ut?
”Vi red i bergen i öknen, massor med kaktusar efter stigen, branta sluttningar och mycket sten. Red uppepå bergskammen, ner i dalarna och uppför sluttningara. Krävdes lite av ryttaren, men de flesta som var med var helt ovana, men det gick bra ändå, snälla hästar. Vi skrittade och travade där, sen fick de vana galoppera i vattnet på stranden medan de andra red en annan väg.”

**Hur såg hästarna ut där jämfört med de du ser i Sverige?
**”Hästarna var jättefina! Hela stället var välskött. Såg helt annorlunda ut mot sverige,  boxarna var som små hagar under tak kan man säga, helt i sten. Underlaget där inne var sand. Rent och snyggt överallt.  De hade annorlunda sadlar, stocksadlar gissar jag på. Många av hästarna gick på div stångbett. Tror hästarna var av rasen criollo, fast jag frågade inte. De hade alla färger och storlek mellan ungefär C-ponny och upp till ca 165 cm.”

**Vad skiljer sig mest från ridsättet i landet du red i jämfört med det svenska ridsättet?
**”Det var westernstil som gällde, enhandsfattning och andra ljud än de vi är vana vid, en vanlig smackning eller ptrooo reagerade inte hästarna på.   Innan vi red iväg fick vi en kort genomgång hur man rider sas, vad utrustningen är till för osv. Man fick fylla i papper om namn och hotell osv, och hur stor ridvana man har (Beginner, Medium eller Profs) sen tilldelas man en häst utifrån ridkunskaperna och storleken på ryttaren.”

**Skulle du rekomendera andra att åka dit och rida?
**”Jag rekommenderar vana ryttare att ta sig en ridtur där, jättefin tur och i alla fall min häst var jättetrevlig. Ovana ryttare får det tufft, visserligen är hästarna snälla och så, men terrängen är inte så nybörjarlämplig och en del upplevde ridningen i bergen som obehaglig (jag tyckte det var jättekul att trava fram där uppe på bergskammen)”

**Finns det någonting övrigt som du vill berätta om ridturen?
**”Vägen dit var inget vidare, krävs rejäl bil för att kunna köra där…  Vi åkte jeep som hotellet fixat.  Finns möjlighet att låsa in värdesaker i ett skåp i stallet. Hjälmar finns att låna på plats. Långärmat rekommenderas för solen blir riktigt stekande där ute i öknen. Dagen när jag red var molnig och det åskade hela tiden i fjärran, men det var ruskigt varmt ändå (30 grader i skuggan…)”

 

Av: Juve

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Juve'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Juve', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-06-21
Annons:
bubbelbubbel
2008-06-22 02:38
#1

detdär lät ju inte så tokigt!
kul att höra att hästarna hade det bra också! :)

Maja
2008-06-22 12:42
#2

Nej, jag blev också lite sugen faktiskt! :)

J-Parnebo
2008-06-22 12:56
#3

Blev med lite sugen att åka och rida där :)

tezzie
2008-06-28 01:12
#4

Jag med blev sugen :-)

När åker vi????

Trevlig artikel :)

*** Kärleken övervinner allt ***

Maja
2008-06-28 01:19
#5

Hihi, ifokus-resa till Venezuela med Akerberg som turridningsledare! :D

SofiaGenne
2008-06-28 02:07
#6

Jag hänger på! ;D

MVH
Sofia Genne - www.teamsl.blogg.se

Annons:
Buuc
2008-07-17 17:44
#7

Räkna med mig! :D Lät ju kul! :)

Upp till toppen
Annons: