10 - Ridning

Rida i utlandet: Kanada

2008-07-07 01:26 #0 av: Maja

Har du någon gång funderat på hur det är att rida i utlandet? Här kan du finna svaren på dina frågor. Vi kommer att följa ett antal medlemmar och deras berättelser om hur det är att rida i ett annat land. Marster ska nu berätta om en ridtur i Kanada!

 I vilket land har du ridit?
”Calgary, Kanada”

Hur såg turen ut?
”Vi red mest i Skogen och i dalar. Till vår besvikelse var det bara skritt, Detta visste vi inte förens vi red första gången.

I broschyren beskrev dom ridturerna med mycket fart. Så var det inte! Vi fick bara galoppera någon enstaka gång över ett fält en och en.”

Hur såg hästarna ut där jämfört med de du ser i Sverige?
”Hästarna är i jätte fint skick och inte alls magra, Dom gick i en gigantisk hage som var flera kilometer. Så dom levde verkligen ett bra liv. Dom använde western sadlar och western träns.”

Vad skiljer sig mest från ridsättet i landet du red i jämfört med det svenska ridsättet?
”Det var ju western vi red så på det sättet var det skillnad, men annars var det inte så annorlunda, förutom att vi nästan bara skrittade. Dom var väldigt måna om sina hästar.”

Skulle du rekomendera andra att åka dit och rida?
”Om man vill ha mycket fart och fläkt så är det inte bra, Hästarna var jätte fina och människorna var trevliga men jag skulle inte åkt dit igen. Alldeles för dyrt för att bara skritta runt.  

Men om man bara vill ta det lugnt och njuta av naturen är det bra!”


Av: Juve

Datum för publicering

  • 2008-07-06
Anmäl
2008-07-10 20:33 #1 av: IdaS-A

lite OT, min fölis heter Calgary stampede.Från hästfestivalen Calgary stampede.

Anmäl
2008-07-12 20:51 #2 av: Marster

#1 coolt vi va på den, :) ganska hemskt va det dock.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.