14 - Ridsport iFokus TÄVLINGAR

Vinnaren månadens häst oktober

2008-10-21 22:45 #0 av: bubbelbubbel

Efter omröstning står vinnaren för oktobers månad klar, och vinnaren är Ahnna och hennes lilla lilla Lady!

okt08ahnna.jpg

Fullständigt namn:
Välas Beautiful Lady
Kallas oftast: Lady
Mankhöjd: Strax över 50 cm...?
Kön: Sto
Född: 080716
Ras: Minishetland
Färg: Ljusbrun
e. Kalypso
u. Tasja v.'T Hoge Huis
Ue. Sultan v. Schuracker


1.jpgVarför nominerade du just Lady?
Svar: Jag gick runt i skogshagen och fotade fölen - eller rättare sagt försökte fota fölen! De stod inte still någon av dem, förrän Lady hittade en intressant grästuva mitt bland de fallna höstlöven och stod stilla tillräckligt länge för att jag skulle hinna knäppa en bild. Det blev inte den bästa bilden som har knäppts med min kamera, men den visade verkligen Lady från hennes sanna sida; filosofisk, stillsam, lugn. (Vilket man inte kunde tro just den dagen, när båda fölen for runt som virvelvindar!) När jag hade sett bilden i datorn tyckte jag att den var så talande för hur Lady är så jag nominerade den till tävlingen, samtidigt som det kändes väldigt kul att se Lady så pigg och glad - ute i hagen för en gångs skull istället för i en tråkig box - efter den skakiga starten hon haft i livet.

Hur länge har du ägt henne?
Svar: Hon är född här.

Har hon några speciella egenheter?
Svar: Massor! Som de flesta föl så hittar hon på bus så fort hon får chansen. Men hennes främsta egenhet är att hon är väldigt privat av sig. De andra hästarna i hagen får bara komma fram till henne om hon vill själv. Tränger de sig på så är hon inte sen att visa sitt missnöje med en välriktad bakutspark. (Vilket ser fruktansvärt komiskt ut eftersom Lady är så otroligt liten och de andra hästarna är så mycket större.)

Vad äter hon helst?
Svar: Mammas blöta lusernpellets.


2.jpg


Vilket är ert bästa minne tillsammans?

Svar: Varje dag då hon är frisk är ett bra minne, eftersom hon har haft lite vacklande hälsa den senaste tiden.

Vad har hon för temperament?
Svar: Stillsam och blyg för det mesta, men sprallig och tuff emellanåt.

Hur långt har du till henne, och hur ofta är du där?

Svar: Bor på gård, så det är bara några meter. Går ut till hästarna flera gånger per dag.


3.jpg

Berätta lite fritt om Lady!
Hon föddes i stallet strax efter elva på kvällen, och det första jag tänkte var "Oj, det blev en älg!", för hon hade samma ljusbruna, på gränsen till gråbruna, färg som älgkalvar brukar ha. Hon fattade inte riktigt var mjölkbaren var någonstans, så jag fick vara uppe hela natten och flaskmata henne. Framåt elvatiden dagen efter trillade polletten ner och hon började äta själv, äntligen!

Vid drygt en månads ålder blev hon lite krasslig och fick penicillin, men det var nära att hon inte orkade kämpa vidare. Men en vecka senare var hon pigg och kry igen! Dessvärre varade det inte så länge utan hon blev sjuk igen vid nästan tre månaders ålder, fast inte samma symptom som föregående gång. Nu har hon inte helt bra blodvärden, men har varit feberfri en tid och verkar pigg. Exakt vad som är fel är det ingen som vet ännu, men vi tar en dag i taget och håller koll på feber och värden. Man blir lite extra glad när hon gör krumsprång i hagen eftersom det visar att hon mår hyfsat bra, trots allt.

Hon är otroligt mysig om man bara får komma henne nära, vilket inte alla får än så länge. Sätter man sig i hagen eller boxen så brukar hon komma fram och börja rycka lite i kläderna - antagligen för att hon vet att jag alltid kliar henne på halsen då! Hon är nog lite bortskämd... Ibland verkar hon vara livrädd för sin egen skugga, för att en annan dag göra något otroligt modigt sådär så att man formligen ser hur självförtroendet växer. När jag la en förstärkt lastpall i hagen en dag så var Lady den sista som vågade kliva upp på den. Men när hon äntligen vågade så ville hon inte kliva ner! Istället klampade hon omkring på pallen och "blickade ut" över hagen och kände sig nog väldigt stor. Pallens höjd var ju trots allt nästan en fjärdedel av Lady's mankhöjd...

Lady fick sitt namn för att hon är en otroligt vacker liten dam. Det finns naturligtvis många planer och förhoppningar för framtiden, men just nu är huvudsaken att hon får vara frisk och må bra. Vi tar en dag i taget och försöker se livet från den ljusa sidan. Hon blir ju trots allt mycket hanterad och van att åka transport, det är ju inte helt fel!


4.jpg

Anmäl
2008-10-24 19:10 #1 av: bubbelbubbel

jag älskar den sista bilden, och försökte tappert få johan att inse att en sån liten bara mååååste man ha!
det gick inte så bra, han svarade, -men vi kan ju inte ha den inne...

Anmäl
2008-10-25 01:32 #2 av: pippa__

Grattis Ahnna till en välförtjänt vinst =) Söt bebis!! :D

Anmäl
2008-10-25 01:57 #3 av: wewwa

åh, vilka fina bilder. Grattis :D

Anmäl
2008-10-25 11:06 #4 av: tezzie

Stort grattis :-D

Anmäl
2008-10-26 01:06 #5 av: wewwa

värd att putta upp så att fler får se. :)

Anmäl
2008-10-26 01:23 #6 av: tezzie

Ja, hon är gudomligt söt :)

Anmäl
2008-10-26 01:24 #7 av: tezzie

Ja, hon är gudomligt söt :)

Anmäl
2008-10-26 11:25 #8 av: Ahnna

Tack! Hon är en riktig liten underbaring! Det är nåt speciellt som händer i kroppen när en skygg och rädd häst plötsligt börjar lita på en och kommer fram för att hälsa varje gång man kliver in i hagen. Glad Bara hoppas att de nya proverna på måndag visar att hon är på bättringsvägen.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2008-10-26 11:52 #9 av: Ledin

stort grattis o du dela med dig av flera fina bilder av henne :) underbart söt å jag håller tummarna för att provsvaren ger posetiva besked för er :)

Anmäl
2008-10-26 12:42 #10 av: Ahnna

Här har hon sitt kamouflagetäcke på sig, som jag var tvungen att sy när hon var några dagar gammal eftersom hon var så liten och tunn.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2008-10-26 12:44 #11 av: Ahnna

En bild där man ser hur knorrig hennes svans var första tiden innan den rätade ut sig. Betänk att man kunde lägga handen på hennes rumpa och få rum med korset, länden, flankerna och svansfästet i den! Så liten var hon.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2008-10-26 12:45 #12 av: Ahnna

Här har hon sin första grimma på sig, som jag var tvungen att tillverka eftersom ingen annan grimma var tillräckligt liten. Sidostyckena på den här grimman är cirka 6,5 cm långa.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2008-10-26 14:53 #13 av: Yessica

Men guuh så söt! :D Vilken liten otursbebis också, hoppas hon får bli helt bra snart! Hon måste ju  har vait jätteliten som nyfödd :O Men söööt!

Anmäl
2008-10-26 15:25 #14 av: Ledin

Ahnna vilka fina saker du gör, grimma o rufft litet mini-putte-litet-täcke :) Önskar att allt blir bra med henne o att hon får växa sig stark i tuff linen rackare :)

Anmäl
2008-10-26 15:39 #15 av: Ahnna

Hon är min lilla mysboll, helt klart! Har så tjock päls nu, så man knappt når huden när man ska klia henne på manken.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2008-10-26 15:41 #16 av: DinJejja

helt underbart söt! :D Grattis! :)


Anmäl
2008-10-26 19:52 #17 av: lisette

haha tur att du är händig ahnna! ;)

Anmäl
2008-10-27 10:45 #18 av: Ahnna

*Mummel* Det blir inga nya prover förrän på tisdag i nästa vecka, för min distriktare är helt ensam den här veckan och hinner inte med. Men jag vill ju veta NU om hon är på bättringsvägen eller inte!

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.