01 - Hästnyheter

SIF med i satsningsprojekt

2009-06-28 17:10 #0 av: Maja

SIF har tilldelats en summa på 500 000 kronor för att utbilda företag inom islandshästvärlden. Pengarna kommer bland annat att gå till olika intressanta seminarium.

Svenska islandshästförbundet (SIF) meddelar att man har erhållit en summa på 500 000 kronor för att kunna fortbilda islandshästföretagare samt för att kunna skapa fler och bättre möjligheter för nätverkande. Det ekonomiska stödet kommer från Landsbygdsprogrammet och Jordbruksverket som har en satsning som kallas för “Livskraftigt hästföretagande”.

Man anser att det är värt att satsa EU-medel till “besöksnäringen på landsbygden” samt att turismnäringen är en punkt som är mycket viktig. Eftersom just islandshästföretag drar mycket människor så är detta en viktig satsning.


bild6.jpg

Satsningen började redan år 2008 då man höll ett stort seminarium på Strömsholm. Hit kom drygt 80 företagare för att lära sig mer om “Kunden, islandshästen och företaget”, vilket var just rubriken på själva seminariet. Vid detta tillfälle bildades det en arbetsgrupp tack vare ett önskemål från deltagarna om att skapa ett företagsnätverk som höll sin fokus på fortbildning, samhällskontakter och nätverk. Önskemålet om att ha en koppling till SIF lades fram och gick sedan igenom vid riksårsmötet år 2009.

Planen för det ekonomiska stödet är att använda det till ett särskilt informationstält för blivande och befintliga företagare på SM på Strömsholm som kommer att äga rum den 9-12 juli i år. Man vill få ihop så många företagare som möjligt inom ett och samma nätverk.

Det kommer även att arrangeras ett seminarium den 6-7 november senare i år där man kommer att lägga fokus på de fyra viktigaste ämnena för att hålla ett framgångsrikt företag:

  • Bemötande av människor (kunder)
  • Fackkunskap om hästar och ridning
  • Islandshästföretagets ekonomi
  • Marknadsföring

I samband med detta hålls även den åttonde november ytterligare ett seminarium av SIF. Denna gång ligger fokusen på ridinstruktörerna. Under våren 2010 kommer man att fortsätta med fortbildningen och har då fördelat ut resurserna på sex geografiska regioner i landet.

bild5.jpg

Källa: http://www.icelandichorse.se/ (under rubriken Livskraftigt hästföretagande)
Bilder: Mina egna

Anmäl
2009-06-28 18:18 #1 av: Tarja

Jättebra! Glad

Anmäl
2009-06-28 23:33 #2 av: powderpuff

Tycker de kunde satsat på att få ut fölingarnas pass lite snabbare istället.... Väntar fortfarande på passet för min åring....

Så nja, jag  vet inte om det är så bra, det får väl tiden utvisa. Det blir väl bara vissa som får äta av kakan så att säja. Man får väl sätta sig in i det mera först...

Anmäl
2009-06-29 19:15 #3 av: Alex

#2 Men det har ju ingenting med passen att göra.

Jag tycker det verkar jättebra.

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2009-06-29 19:49 #4 av: powderpuff

Nej, det skrev jag inte heller eller hur Flört

Jag tycker bara de kunde skynda på passen innan de börjar en massa andra projekt.

Anmäl
2009-06-29 19:51 #5 av: Alex

Men pass är ju sånt de måste hålla på med ständigt, det föds en hel del föl varje år, samt att det kommer en himla massa importer under hela året, så skulle då skulle de ju aldrig kunna göra något annat än att fixa pass. Det är väl troligtvis inte ens samma personer som fixar passen som gör detta.

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2009-06-29 20:59 #6 av: powderpuff

Kanske anställa någon mer vid de tillfällen de vet att det ramlar in en massa passansökningar och kanske ge katten i att skaffa nytt datorprogram när de vet att det ligger en massa föl som ska ha sina pass.. Importerna kommer väl ungefär vid samma tidpunker så då vet väl SIF när de brukar dyka upp och till fölen vet de att massvis av passansökningar skickas i slutet av december. Tyck 9 månader är för länge att vänta på sitt pass. Undra om man kan vänta att betala passet på lika lång tid som det har tagit att få det Flört

 

Ursäkta trådkapningen. Skriver inte mer nu.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.