Annons:
Etiketthästnyheter
Läst 7605 ggr
Maja
7/8/09, 6:37 PM

Ridning som friskvård

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Under Almedalsveckan kunde man möta två körande ekipage ute på gatorna. Detta för att uppmärksamma friskvårdsfrågan bland politikerna som höll sina tal.

Almedalsveckan hålls årligen under en sommarvecka i den gotländska staden Visby. I år kunde man möta två körande hästekipage på gatorna som försökte få politikerna uppmärksamma på punkten friskvård.

Ridsport.se publicerade idag en artikel om dessa som går att läsa här: Länk

Redan den tolfte mars i fjol så beslöt man att ridningen ska klassas som skattefri friskvård. Mer om detta går att läsa här: Länk

Tycker ni att ridning (och även annan kontakt med hästar) ska klassas som en typ av friskvård eller inte?

IMG_7290.jpg

Bilder: HannaT, tack för lånet!

Annons:
Zadeira
7/8/09, 7:10 PM
#1

Ridning kan absolut räknas som en form av friskvård!

Har själv erfarenhet av ur hästar hjälpt till vid både fysiska och psykiska sjukdomar, bara själva atmosfären i stallet gör gott!

Lorita
7/8/09, 7:59 PM
#2

Som frisk/symtomfri hästägande reumatiker så är det friskvård, utan hästarna hade jag mått mycket sämre idag det är jag helt övertygad om.

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning




HannaT
7/8/09, 8:13 PM
#3

Självklart ska det räknas som friskvård, tycker jag. Jag tror att ridningen kan hjälpa många männsiskor, både fysikt och psykiskt.

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Zaphix
7/8/09, 9:29 PM
#4

Jag tycker hästar och ridning är jättebra friskvård. Jag är sjukskriven för psykiska besvär, och skulle må betydligt sämre utan hästen. Det är bra att ha ansvar över något tror jag..
Dessutom så är det muskelträning på en lagom nivå.

"Slåss med drakar, befria prinsessor, döda varulvar.. Det är att leva."

Min och Dackes blogg

swedensess
7/8/09, 10:37 PM
#5

jag tycker det självklart är friskvård då det har hjälpt mej mkt under svåra stunder med mina skilda föräldrar,kompisar, skolan mm (är 17)

Zabbio
7/9/09, 7:53 PM
#6

Absolut!Handikappridning, tex, är inte det friskvård så säg? Och ridning i allmänhet är ju känt för att få människor att må mycket bättre psykiskt och fysidkt.

Håll huvudet högt men näsan i en vänlig vinkel.                                         

Annons:
LinaIsabell
7/11/09, 2:16 AM
#7

När jag hade jobbat i stallet från 8-15 varje dag i en vecka med att bara utfodra, städa och arbeta med hästar från marken (alltså ingen ridning, som annars är det jag gör 80 % utav tiden i stallet) så mådde jag så sjukt bra. Jag var riktigt lycklig utav att vara nära hästarna. :)

lisette
7/11/09, 1:40 PM
#8

jag tror inte bara det handlar om själva kroppen när det gäller friskvård. det hjälper även psyket, att få människor att må bättre och tänka på annat och någon annan än sig själv.

Smex
7/11/09, 8:51 PM
#9

jo jag såg vagnen köra runt här inne i stan.

tyckte et bara var trevligt att få se lite hästar.

och nog är ridning friskvård.

CelsiusT
7/11/09, 10:57 PM
#10

Jag har haft psykiska problem och sen jag började med hästeriet igen har jag blivit bättre och nu nästan helt symptomfri =) Så det hjälper både kropp och själ!!

Medarbetare på westernridning.ifokus

[kissime]
7/11/09, 11:53 PM
#11

ABSOLUT!!!!!

JohannaMax
7/11/09, 11:58 PM
#12

Tycker absolut att det ska räknas som friskvård!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

painten
7/12/09, 1:31 AM
#13

Javisst räknar man hästar/ridning som friskvård.

Annons:
Elshira
7/12/09, 1:38 AM
#14

Brukar se på en hel de "sjukhusprogram" från USa osv och har faktiskt sett en läkare som gav Ridning på recept. Det är både bra för kropp och själ med hästar och man får därför många naturliga medeciner av det istället för burkar!

Hakuna matata!

Tin-Tin74
7/22/09, 9:41 AM
#15

Absolut!!!

Jag "gick in i väggen" för några år sedan (innan ridning räknades som friskvård) och var långgtids sjukskriven.

Min arbetsgivare (!?!) uppmanade mig att tillbringa så mycket tid som möjligt i stallet om dagarna. Till en början var det med stor kraftansträgning som jag tog mig ut i stallet, men jag gjorde det. Jag blev snabbt piggare och kunde faktiskt avbryta min sjukskrivning tidigare än vad läkaren trodde! Jag var tillbaka på arbetet efter tre månader trots att läkaren sa att jag skulle behöva vara hemma minst ett halvår!! Utan hästarna hade det aldrig gått. Det är jag övertygad om.

(Sen ska vi väll inte tala högt om att jag just nu är sjukskriven igen, denna gång pga en ridolycka där jag skadade mig i ryggen…)Oskyldig

Upp till toppen
Annons: