13 - Novell

Min drömhäst - Lill-Jonna

2010-04-20 13:19 #0 av: [japptravare]

Detta är historian om hur jag lärde känna den mest underbara ponnyn som finns <3

Allt började när jag var skötare på en ponny som hette Lara. Hon skulle hyras ut som vinterponny och jag var väldigt ledsen över det. 
Ridläraren föreslog att jag skulle prova den nya ponnyn Lill-Jonna för hon vara stod ändå kvar på ridskolan till ingen större nytta.
Jag satte mig på henne och blev fast. Hon var en jättesnäll & underbar ponny med lagom bus i kroppen som hade en så speciell personlighet. I vilket fall som helst så blev jag skötare på henne vintern 2006. Den dagen när hon kom i gull galopp gnäggandes mot mig när jag klev av bilen, gav en tår i ögat.

2jonna.jpg


Dagen då Lara skulle komma tillbaka närmade sig. Och när jag väl fick höra av ridläraren att Lara var tillbaka så hade jag en sådan beslutsångest. Jag älskade Lara och ville mer än gärna ha kvar henne som sköthäst, men samtidigt hade jag blivit så förälskad i Lill-Jonna.
Jag bestämde mig för att ta Lara.

När sommaren närmade sig var jag självklart jätteglad. För första gången någonsin skulle jag få en sommarhäst <3 Jag ville så gärna ha Lara, men ridläraren sa att hon skulle säljas till sommaren , men jag fick ha Lill-Jonna. Jag var både glad & ledsen. Ledsen för Lara skulle försvinna, men glad för att jag hade kvar Jonna.


Jag började rida Jonna igen för att "komma tillbaka" där jag slutade i vintras. Jag märkte att hon blivit mycket busigare. Bockade mycket mer osv, men det var inte så farlig.
Dagen då jag skulle hämta henne var jag så glad. Jag minns fortfarande vartenda ord jag sa till henne i hagen.

5jonna.jpg


Sommaren 2007 bjöd på mycket bus, skratt & tårar. Jag var ju inte erfaren för 5 öre, och Jonna var ju inte den lämpligaste hästen då.
Hon behövde en tuff ryttare och på den tiden var jag allt annat än tuff.
Och att nästan bli överkörd av en lastbil första dagen gjorde ju inte saken bättre.
Men trots allt misslyckande så älskade jag henne mer än något annat och ville verkligen inte lämna tillbaka henne <3
Hon var väldigt bra på det sättet att man tuffade till sig rejält & jag lärde mig att vara envis.


Efter sommaren fortsatte jag att vara skötare på henne. Hon var inte ett dugg populär så jag var inte det minsta orolig för att hon skulle hyras ut under vintern.
Hon blev uthyrd, men det vara bara 1-2 veckor. Jag antar dom inte ville ha kvar henne av något själ. Jag blev glad iallafall.
Jag fick även reda på att hon var till salu, men jag tänkte "det tar väl ett tag att få den ponnyn att bli såld".
Jag ville mer än gärna köpa henne, men fick självklart inte.


Söndagen (skötardag) i början av Januari ville jag inte rida. Det var halt, kallt & snöigt. Jag var i hagen ett bra tag och bara myste med henne osv. Jag sa "vi ses snart igen" innan jag gick. När jag kom hem sa en person till mig vis MSN "Jonna är såld. Hon åker imorron."
Jag ville bara sjunka genom jorden. Jag grät & grät. Grät mig till sömns den natten. Hade jag haft tillgång till moped eller bil hade jag stuckit dit mitt i natten om jag kunnat bara för att ta "farväl".
Kändes hela tiden som om jag hade svikit henne.

Januari 2008 försvann hon.....

För inte så länge sen såg jag en annons på datorn att hennes nuvarande ägare skulle sälja henne. Under den perioden letade jag efter en foderhäst. Jag skulle åka och provrida en häst under Lördagen, men om inte det skulle passa kunde jag antagligen hyra Lill-Jonna. Jag är väldigt stor till henne nu, men ville verkligen till 1000% bara ha henne här hemma. Man kunde köra in henne osv.

Efter jag provridit den andra hästen på Lördagen var jag fast. Det blev beslutat att jag skulle hyra honom. Jag var (och är fortfarande) störtkär i honom.

Även om jag kanske inte får se Lill-Jonna igen, så lever alla underbara minnen med henne kvar inom mig <3

Anmäl
2010-04-20 13:20 #1 av: [japptravare]
1.bmp

Publicrera bilder här för det gick inte i artiklen

Anmäl
2010-04-20 13:20 #2 av: [japptravare]
2.bmp

<3

Anmäl
2010-04-20 13:21 #3 av: [japptravare]
3.bmp

<3

Anmäl
2010-04-20 13:22 #4 av: [japptravare]
4.bmp

<3

Anmäl
2010-04-20 13:22 #5 av: [japptravare]
5.bmp

<3

Anmäl
2010-04-20 16:51 #6 av: lisette

hoppas hon kommer till en bra familj, det är säkert en liten tjej som är jätteglad just nu över sin nya häst. =)

Anmäl