13 - Novell

Min Drömhäst - Wind Ibson

2010-05-02 00:40 #0 av: Liiniz

Ingen gillade dig förutom jag, du gillade ingen förutom mig <3

Jag började rida på ridskola när jag var 7 år gammal, dock så slutade jag när vid 9 års ålder. Denna historien börjar när jag var 11 och då galoppen blev introducerat i mitt liv. Under de två åren som jag var borta från hästarna så kändes det som om någonting fattades, jag kunde dock aldrig komma på vad det var, förrän jag följde med min mammas bästa väninna till ett galoppstall. Så fort jag kände doften av stall så visste jag att jag hade kommit hem. Som en nyfiken elvaåring så gick man runt till varenda häst och hälsade men det var en häst som fångade min blick mer än någon annan. Det var en liten häst med brun päls och svart man, hon hade tecken i ansiktet som jag tyckte var de finaste jag någonsin sett. Dock var det hennes ögon som jag inte kunde slita min blick ifrån, det ländes precis som om de sa "det är du och jag". Med tanke på att hon var en åring så skulle hon såklart leka med blixtlåset på min jacka, upp och ner drog hon det, så roligt man tyckte att det var.

Wind Ibson, eller Ibban som jag kallade henne, var en väldigt nervös och stressad häst redan i tidig ålder. Skulle man ut och gå med henne kunde hon dansa cirklar runt en och aldrig skulle hon stå still i boxen. Dock fanns det undantag, jag var det lilla undantaget. Var vi ute och gick så bara lunkade hon lungt och sansat bredvid en, i bixen stod hon och hängde med huvudet när man höll på och borstade henne, hon var otroligt avslappnad. Det är inte många som vågar låta en liten flicka gå ut och gå själv med en galopphäst men alla i stallet såg hur hon var med mig, det var hon och jag, med mig var hon trygg. Många gånger brukade jag gå ut med henne i en longeringslina och sätta mig i gräset medan hon stog och betade, dock var det inte ovanligt ifall hon lade sig ner en halvmeter ifrån en och passade på att njuta av solen och stunden av lugn. Något jag aldrig kommer glömma är när jag och några andra från stallet en vinter skulle gå och hämta hästarna i hagen, som vanligt tog jag ju Ibban. Jag hade på mig gummistövlar och som de flesta säkert vet är gummistövlar med platt sula och is ingen bra kombination xD Så som ni säkert redan kunde räkna ut så landade jag på rumpan med grimskaft i hand och en häst som tittar på mig som om jag var dum =P Hon gick då fram till mig och puffade lite på mig med mulen =) Det var till allas förvåning att hon inte regerade med än att lyfta lite på huvudet, för det var ingen snygg landning jag gjorde xD

När Ibban hade kommit igång och börjat tävla så blev det ingen vinst, men det gjorde inte mig något, hon var ändå alltid en vinnare i mina ögon, min egen lilla stjärna. På grund av min unga ålder fick jag aldrig chansen att rida denna tös tyvärr men det störde inte mig för jag var överlycklig av att bara stå och pyssla med henne.

En dag skulle hon åka iväg för att tävla, jag hade en klump i magen som sa att något inte stod rätt till, av rädsla sa jag till tränaren att han måste se till så att hon kom hem oskadad. Klumpen var bekräftad nästa gång jag kom till stallet, hon hade fått lösa benbitar i ena framknäet, så efter behandling hos veterinär så blev hon flyttad till tränarens gård för att vila och tillfriskna. Det var aldrig samma sak att komma till stallet igen utan Ibban där. Till min lycka så bad tränaren mig att följa med till hans gård för att komma och hälsa på Ibban och pyssla med henne =) In i stallet, jag lät min blick söka till jag såg ett brunt litet huvud med uppspetsade öran stirra på mig, när jag tittade tillbaka så hörde jag hennes gnägg. När jag kom fram till henne och hälsade så märkte jag direkt att hon inte var sig själv, hon var så stressad och överenergisk, vilket är rätt självklart då hon hade boxvila. Trots att hon stampade runt som en galning medan jag borstade och masserad så berättade tränarens fru i slutet av dagen att Ibban inte hade varit så lugn sen hon kom dit som den dagen. Detta gjorde mig såklart glad men jag var ändå förvirrad för jag tyckte att hon var rent galen jämfört med vad hon brukade vara xD

Denna häst var min bästa vän, hon var den axel som jag lutade mig mot för att söka tröst när min mamma hade gått bort. Det kändes verkligen som om hon förstod att jag var ledsen, jag kunde sitta långa stunder i hennes box och hon brukade alltid komma och puffa på mig och kela med mig. Ibland låg hon ner med huvudet i mitt knä, det var en sådan känsla av trygget att bara sitta där med henne.

Efter att hon kommit tillbaka i träning, ett tag ytterligare efter det så blev hon flyttad till ägarens stuteri i väntan på auktion för att bli såld. Detta fick jag reda på när jag en dag var och hälsade på i stallet under en tävlingsdag. Mitt hjärta krossades, jag fick inte ens säga farväl till min älskling. Med gråtklumpen i halsen gick jag tllbaka till banan för att se rsten av loppen. Jag var på ridäger under samma vecka och när jag berättade för min ridlärare om vad som hänt så lovade han mig att han skulle köra mig till stuteriet dagen efter så att jag kunde säga hej då! Gråtklumpen började nu forsa ut i tårar, tårar av lycka.

När vi kom till stuteriet så mötes vi an några som jobbade där, vi frågade efter min kära Ibban, de pekade mot en hage som låg bakom en kohage som låg bredvid en åringshage. Enda chansen att komma till Ibban var att gå igenom någon av hagarna, vilket min korädda ridkompis inte var så glad över xD När vi väl kom fram så såg jag en häst komma i full galopp mot ingången, där var hon, min pärla. Gnägget kom och jag trodde inte att jag skulle kunna hålla mig från gråt men jag lyckades. Jag stod där länge och kelade med henne och trodde att det skulle vara omöjligt för mig att säga adjö för gott, men jag gjorde det även om det var bland det svåraste jag någonsin gjort. I hennes öra viskade jag hej då och att jag hoppades att en dag få träffa henne igen.

Ibson.jpg

Jag hoppas att en dag kunna finna hennes ägare så att jag kan få träffa min tös igen, min bästa vän!

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-02 00:41 #1 av: Liiniz

Ni får ursäkta att det bara finns en bild på henne men det är den enda bilden jag har på datorn =/

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-02 01:06 #2 av: Tarragona

Vet du ägarens namn?

Anmäl
2010-05-02 01:09 #3 av: Liiniz

Ann-Charlotte Lundin har jag för mig =/

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-02 01:11 #4 av: Tarragona

Ok det va det jag hittade på nätet också.
Då borde du kunna finna henne när du har ett namn.
Hoppas du hittar henne någon gång och kan få hälsa på.

Anmäl
2010-05-02 01:22 #5 av: Liiniz

#4 Tack det hoppas jag med =) Fick tips en gång om att ringa svensk galopp och se om de kanske har nummer till ägaren =) Men på någon sida stod det att Ibban hade fått två föl så förmodligen är hon registrerad där så man kanske kan få tag på henne genom det också =) Jag hoppas!

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-03 19:21 #6 av: lisette

google är människans bästa vän. se vad jag hittade... =)

Anmäl
2010-05-03 19:28 #7 av: Zadeira

Haha, se vad spännande att du hittade henne till salu Lisette.

Liiniz, hoppas du planerar att köpa häst nu när hon finns till salu.


Anmäl
2010-05-03 19:28 #8 av: lisette

vem vet, det kanske blir en följetong det här? ;)

Anmäl
2010-05-03 23:48 #9 av: Liiniz

#6 Oj tack!

#7 Tyvärr har jag inte råd till det, annars hade jag slagit till på nolltid Rynkar på näsanmen jag ska ringa iaf och se om jag får komma och hälsa på henne om hon inte redan är såld. Glad

Lika vacker som innan är honGlad

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-04 00:01 #10 av: Liiniz

Jag satte mig och tänkte efter på om det verkligen är så att jag inte har råd att köpa henne eller ha henne. Jag insåg att det finns en möjlighet för mig att köpa henne, dock lär det inte kunna bli förrän min bil är såld. Jag kommer ta studenten ni i juni och sen lär jag jobba så jag lär ha ekonomin till det =D Men jag får dock prata med pappa först om det och se vad han säger =)

Jag ska uppdatera er om det!

Jag har även hört av mig till ägaren genom ett mail och frågat om jag får komma och hälsa på henne, jag hoppas innerligt att hon låter mig göra det! Tusan vad glad jag är! Tack Lisette, verkligen tack! Vi får hoppas att det blir en följetong i det här =D

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-04 00:25 #11 av: Linnea

Spännande detta! Hoppas du får träffa henne!

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2010-05-04 09:34 #12 av: lisette

så lite så. =)

hur långt är det dit hon står?

Anmäl
2010-05-04 15:43 #13 av: Liiniz

Jag fick svar från ägaren idag och jag får jättegärna komma och hälsa på henne =D

#12 Jag bor i Malmö och hon står i Hannas som är mellan Ystad och Simrishamn =) Så det är inte så långt =)

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-04 23:06 #14 av: lisette

nej det är ju inte alls långt. jag kände inte alls igen namnet på orten. är själv från bara ursprungligen, så jag känner ju igen namnen lite grann. ;)

Anmäl
2010-05-05 00:08 #15 av: Liiniz

#14 Jag hade aldrig hört namnet innan xD Men det är inte alls långt, så det tar bara cirka 1,5 timme med buss och tåg =) Oj men bara e ju inte alls långt från Malmö =)

Jag ska ta så mycket bilder som möjligt när jag är där (om jag får för ägaren) och sen ska jag lägga upp några så ni för se =D

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-05 01:21 #16 av: Killen

Vilken fin berättelse.

Så kul att du hittade henne och tur att du får åka och hälsa på henne!

Anmäl
2010-05-05 02:20 #17 av: Liiniz

#16 Tack så mycket =D Egentligen hade man kunnat berätta mycket mer men då hade det nog blivit så långt så att inget hade prkat läsa det xD Ja jag är extremt glad över att jag ska få träffa henne igen =D Hoppas bara att hon minns mig då det var några år sedan jag träffade henne senast =P

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-05 09:46 #18 av: PeggyTroll

#17 WOW! gud vad häftigt att hon är funnen! 
Jag hade också en drömhäst från galoppen (Täby), men han såldes också :)

Han var verkligen en ful ankunge! Men jag tyckte han var finast i världen!

Lycka till!

Anmäl
2010-05-05 10:52 #19 av: jennyliljedahl

Va roligt att du får träffa henne igen :D

Anmäl
2010-05-05 12:26 #20 av: Liiniz

#18 Ja det r verkligen WOW för min del också, trodde aldrig att jag skulle hitta henne, speciellt när inte har lyckats innan =D Men det är ju de fula ankungarna vi oftast tycker om, vi fastnar ju för personligheten =D Jag har haft många favoriter efter Ibban såklart men de har ju alla försvunnit också, de var lambada hästar så de försvann när Sten sålde, men Ibban har alltid varit den som jag speciellt ville hitta igen =D

#19 Ja det är verkligen jätte kul =D Får jag så ska jag ta en massa bildert på henne att ha som minne, har typ 2 som inte är något vidare bra, de togs när hon var åring med uråldrig kamera x)

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-05 14:15 #21 av: PeggyTroll

#20 Alla mina favoriter blev alltid snabbt utbytta :/ Men Santino (som min favvis hette), tänkte faktiskt Madeleine spara så jag kunde lära mig "rida" på honom :) Men han såldes i stället! Jag önskar dig verkligen all lycka!

Anmäl
2010-05-05 14:22 #22 av: jennyliljedahl

#20 Vore kul om du slänger upp något foto här sen & berättar om dagen! :D

Anmäl
2010-05-05 14:30 #23 av: Liiniz

#21 Ja det är synd att de ska bli sålda så där, jag red sj inte när jag var på lambada, var ute och travade ibland men inte mer än så tyvärr =/ Väldigt synd när ens favoriter försvinner från en, spec i ditt fall då du säkerligen såg fram emot att frå rida honom =/

#20 Jadå jag kommer slänga upp en del så ni får se min fina tös =D Och jag ska klart berätta om dagen, tror att de äger hennes avkommor också så då får jag nog träffa dem också, ska bli riktigt kul =D

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-05 14:34 #24 av: jennyliljedahl

Sånt här händer inte allt för ofta, så skoj!! :D

Anmäl
2010-05-05 14:40 #25 av: Liiniz

#24 Nä verkligen inte, detta var en ren tur att jag hittade henne nu, egentligen var det lisette som hittade henne åt mig och det är jag extremt glad över =D Ja super skoj, ska bli extra kul och se om hon kommer ihåg mig xD

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-05 14:54 #26 av: jennyliljedahl

Man kan inte annat än glädjas åt det :)

Anmäl
2010-05-06 00:07 #27 av: Liiniz

Nu har jag GODA nyheter! Jag ska träffa Wind Ibson på fredagSkrattande Först visste jag inte alls hur jag skulle ta mig dit, enda lösningen var att ta tåg till Ystad, buss från Ystad till Hammenhög och sedan gå från Hammenhög till Hannas. Men Wind Ibsons ägare är så underbart snäll att hon kommer och hämtar mig i HammenhögSkrattande Jag är så glad så att jag håller på att sprickaSkrattande

Känns lite nervöst dock, jag har ju inte träffat Ibban på 4-5 år så det är både spännande och nervöst att se om hon känner igen migTungan ute Gör inte mig något om hon inte känner igen mig då jag känner igen henne och lär bli glad över att ens få se henne i verkligheten igenSkrattande Oj vad många bilder jag ska taSkrattande hihiFlört

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-06 00:09 #28 av: jennyliljedahl

Va roligt!! :)

Hoppas allt blir precis som du har tänkt dig då :D

Anmäl
2010-05-06 00:12 #29 av: Liiniz

#28 Ja det hoppas jag med, inte för jag har hunnit tänka efter så mycket, har knappt hunnit smälta att jag ska få träffa henne igenTungan ute Men det ska nog gå bra, ägaren verkar vara jätte snäll och trevligGlad

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-06 00:15 #30 av: jennyliljedahl

#29 Hoppas det sker något så du kan köpa henne, vore ju helt underbart! :)

Anmäl
2010-05-06 00:27 #31 av: Liiniz

#30 Ja det hade det verkligen varit, men ägaren skickade något om att hon inte var såld eller utlånad än så vem vet, efter studenten kanske jag kan låna henne om hon är kvar och sen kanske köpaGlad Men det kommer sen, nu får jag ta en sak i taget men det hade verkligen varit det ultimata att äga henneSkrattande

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-06 00:39 #32 av: Tarragona

Oj vad roligt.

Anmäl
2010-05-06 00:46 #33 av: Liiniz

#32 Ja verkligenSkrattande

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-06 08:56 #34 av: Alma-G

Det var ju en härlig fortsättning i tråden.. Glad

Anmäl
2010-05-06 11:06 #35 av: TovaHult

Oj, vad roligt, verkar bli ett bra slut på historien! Lycka till Skrattande

Anmäl
2010-05-06 12:00 #36 av: Killen

#27 Va kul!

Hoppas allt går bra och glöm inte att ta mycket bilder Skrattande

Anmäl
2010-05-06 13:01 #37 av: Liiniz

#34 Ja verkligen, blev en riktig vändning det härSkrattande

#35 Ja vi får hoppas på att det blir ett bra slut, men jag är nöjd med att jag ens får träffa henne igenSkrattande Tack!

#36 Tack så mycketGlad Nä då, jag ska ta så mycket bilder som möjligt så ni också kan få se henne ordentligt, jag hoppas att det blir fint väder baraFlört

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-11 17:47 #38 av: Liiniz

Nu kommer uppdateringen på min lilla historia om Wind IbsonGlad

I fredags åkte jag från Malmö till Hammenhög men tåg och buss för att sedan bli hämtad av Ibbans ägare för att sedan anlända på hennes gård i Hannas. Med tanke på att det tog lite mer än 2 timmar för att komma dit så hann man bli lite nervösTungan ute Men jag var fortfarande super glad över att få se henne igenGlad När ägaren kom och hämtade mig så verkade hon nästan lika glad som jag över att jag skulle komma dit, hon ville genast veta lite om hur jag träffat Ibban innan. Så jag berättade lite om hur hon varit under den tiden som hon stod i träning, vilket var att hon var en liten nervös tös. Ägaren Lotta berättade då att hon fortfarande var lite nervös av sig (jag tror garanterat att det är en effekt av den tid som hon stod i träning och det gjorde Lotta också). Jag fick veta en del om vad Lotta hade gjort med Ibban vilket var att hon hade blivit riden i dressyr, hoppning och lite fälttävlan (dock aldrig tävlat), detta hade hon varit duktig påSkrattande

När vi körde in på uppfarten till gården så började vi med att gå in i huset och ta en kopp kaffe, då så fick jag även träffa Lottas man. Båda var väldigt trevliga och såklart nyfikna på Ibbans bakgrund innan de köpte henne. Jag berättade mer än gärna om det och de blev ganska chockade över vad jag berättade om hur hon varit med mig.Tungan ute Framförallt om den gång då jag halkade på isen och satte mig på rumpan och Ibban mest bara tittade på mig som om jag vore dum xDJag hade även med mig några foton från den tid hon stog i träning så de kunde se ur hon såg ut på den tidenGlad

Då var det dags att gå ut och hälsa på IbbanSkrattande Jag såg direkt i vilken hage hon stod i, Lotta var lite förvånad över att jag kunde känna igen henne direkt (men jag hade kunnat känna igen henne på långa vägarFlört). När vi gick in i hagen kom hon direkt fram och började lukta på mig xD Hon verkade känna igen mig mer än vad jag trodde (inte särskilt mkt) och ville stå vid en hela tiden och bli klappad, det var knappt att jag lyckades ta foto på henne så hon skulle gå efter en om man flyttade sig xD Jg var så glad över att träffa henne igen, det är knappt att jag har smält tanken än på att det faktiskt har häntTungan ute Efter en liten kelstund med Ibban gick jag och Lotta till en annan hage, där var det två hästar och dessa var då Ibbans avkommor. Två sötnosar, en vallack som är två år och ett sto som är ett år. De var otroligt sällskapliga och välhanterade, ville vara framme och kela HELA tiden, knappt att jag lyckades ta foto på dem med xD

Det roligaste med denna dagen var att jag fick se hur otroligt väl de hade tagit hand om Ibban och hur bra hon mådde. Man såg en väldigt stor förändring hos henneSkrattande Lotta sa att jag fick komma och hälsa på när jag ville, det var bara att höra av sig, hon ska även meddela mig om hon blir såld eller utlånadSkrattande Det var en lyckad dag trots ett hemskt väderFlört

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-11 17:49 #39 av: Liiniz

En bild till =)

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-11 17:51 #40 av: Liiniz

En till =)

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-11 17:53 #41 av: Linnea

Superkul!

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2010-05-11 17:54 #42 av: Liiniz

Här kommer en på hennes avkommor =D Fuxen är stoet och den bruna är vallacken =D

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-11 17:55 #43 av: Liiniz

#41 Ja verkligen =D

Ni får ursäkta att jag inte är den bästa fotografenFlört

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-11 18:29 #44 av: jennyliljedahl

Åhh va roligt :)

Har längtat efter att få höra hur det gick :)

Kul kul :D

Anmäl
2010-05-12 01:59 #45 av: Killen

Så kul :)

Hoppas du kanske kan köpa henne, eller få henne på foder?

Anmäl
2010-05-12 02:07 #46 av: Liiniz

#45 Om hon inte är såld eller utlånad efter att jag har tagit studenten så är det inte omöjligt att jag kanske kan få ha henne på foder, dock ett osäkert kort men det återstår att seFlört Vi kan ju alltid hoppasSkrattande

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-12 02:11 #47 av: Liiniz

Tack alla för att ni glädjs med mig, det gör mig ännu gladare ska ni veta (även om jag är så glad så att jag kan spricka redan)Flört

The good days are what counts!

Sajtvärd på Galopp ifokus

Mvh LinaGlad

Anmäl
2010-05-12 11:48 #48 av: lisette

helt underbart att läsa! jag har undrat hur det gick för dig/er. =)

Anmäl
2010-05-12 11:48 #49 av: lisette

helt underbart att läsa! jag har undrat hur det gick för dig/er. =)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.