Annons:
Etikettfoder
Läst 31689 ggr
Gullan_J
5/1/13, 9:13 PM

Recept på hästgodis

En artikel om hur man gör olika hemgjorda godisar för hästar, här har ni den! Både enklare recept och de som tar lite längre tid.

Recepten är gjorda på enbart ingredienser man har i skafferiet, alltså inga konstgjorda ämnen eller tillsatser. 

Recept utan ugn 

Äpple med fyllning

Ingredienser:

* 1 stort äpple av valfri sort

* 1 morot

* lite knäckebröd 

Redskap:

* kniv

* rivjärn 

* tesked

Gör så här:

1. Skär av toppen på äpplet. 2. Gröp ur lite av innehållet av äpplet med teskeden så att du får plats med riven morot och små knäckebrödsbitar. 3. Riv moroten och smula knäckebrödet i små bitar. 4. Fyll hålet i äpplet med den rivna moroten och knäckebrödssmulorna. 5. Sätt på locket (biten du skärde av i början). 

Klart! 

Macka med fyllning

Ingredienser:

* två lika stora skivor knäckebröd

* olika frukter och grönsaker som din häst gillar

Redskap:

* kniv 

Gör så här: 

1. Skär frukterna och grönsakerna i lagom stora bitar. 2. Lägg dom mellan knäckebrödsskivorna. 

Klart! 

Julgodis till hästen

Ingredienser: 

* ett runt knäckebröd med hål i mitten

* glasyr 

Redskap:

* sprits till glasyren

* band att hänga upp med i hästens box

Gör så här:

1. Lägg upp knäckebrödet med den planaste sidan uppåt. 2. Spritsa val fri text (te.x) "God jul älskade Mulle" med glasyren. 3. Häng upp i hästens box med bandet eller lägg i krubban om det får plats. 

Klart!  

Recept med ugn 

Mumsiga godisbollar 

Ingredienser:

* havregryn 

* en morot

* ljus sirap

* vatten

Redskap:

* plåt 

* bunke/skål

* rivjärn

* matsked 

Gör så här: 

1. Ta ca 3  msk havregryn och ca 2 msk vatten och blanda ihop i bunken/skålen. 2. Riv moroten och blanda i den tillsammans med ½ msk sirap. 3. Rör ihop allt till en enda smet, om den blir för rinnig ta i mer havregryn, om den blir för tjock ta i mer vatten. 4. Lägg upp den i så stora bitar som du vill ha på plåten. 5. Stoppa in i ugnen på ca 200 grader. 6. Ha de inne i ca 15 min (ibland mer eller mindre beroende på hur stora bitar man gör).

De är klara när de känns hårda men ändå inte brända. 

Har du ett recept på hemgjort hästgodis så skriv det nere här i tråden! 

-Bättre ökänd än okänd

Annons:
ryttarensofia
6/2/13, 3:48 PM
#1

Här är en länk till ett recept på en hästtårta :) Bakade det häromdagen :)

Kraam från Ryttarensofia!

[NellieLavec]
6/5/13, 1:48 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Här är ett recept som min pålle älskar! :) Du behöver: - en bunke - en skål - två skedar - en plåt med bakplåtspapper Ingredienser: - 6 msk havregryn, alternativt müssli - 1 äpple - 1 motor - 2 msk vit sirap - en skvätt olja Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havregrynet/müsslin i bunken. Riv moroten så smått du kan. Riv äpplet över en skål så att även saften hamnar där i. Tillsätt moroten, äpplet och saften från äpplet i bunken. Tillsätt sirapen och blanda till en smet. Om smeten blir för fast, tillsätt mer äpplesaft eller vatten, om den blir för lös, tillsätt mer havregryn/müssli. Pensla på lite olja på bakplåtspappert och klicka ut smeten på plåten. Ta hjälp av två skedar för att forma godiset. Försök få dom lika stora, då gräddas dom jämnt. Grädda i ugn ca 15 minuter. Dom ska bli gyllenbruna på utsidan och lite saftiga i mitten. Receptet räcker till 10-15 godisar. Glöm inte att låta godiset svalna innan ni ger det till hästen :)

WilmaPonny
9/15/13, 5:42 PM
#3

2dl vetemjöl 1dl vetekli 2dl grahamsmjöl 1stort grönt äpple Vatten (exprimentera lite) 1/3dl matolja (karamellfärg) Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i vatten och olja, rör ihop. Riv äpplet med skalet på och kläm ur överflödig saft. Knåda ihop degen och ha eventuellt i karamellfärg(jag brukar inte ha i det) Rulla degen till smala rullar och skär i bitar, forma bitarna lite om du vill Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda 175 grader i ca 15 min. Sänk till 75 grader och låt godiset stå och torka i 10 min. Låt svalna och förvara i en lufttät burk. Min pålle älskar det här godiset.

panini
12/11/13, 9:14 PM
#4

Putt :)

Upp till toppen
Annons: