Annons:
Etiketterutrustningtillbehör
Läst 5626 ggr
Gojjan
2010-06-03 12:19

Vilka tvålar/balsam/oljor använder ni?

Hej. En liten fråga bara. Vad använder ni när ni gjör rent utrusningen?  Själv använder jag sadeltvål och läderolja. Men detta är kanske inte en bra kombination?  Jag skulle gjärna vilja veta vad ni använder för tvålar/oljor/balsam och om tvål och olja är en bra kombination.

Annons:
jackiejohn
2010-06-03 13:05
#1

Jag har bara lädergrjer så jag har oxå bara läderolja som jag smörjer in mina grejer med, när syrran hade en syntetssadel hade jag sadeltvål till den.

Mina grejer är fina och mjuka med bara olja så jag anser inte att jag behöver något mer :)

tinaLY
2010-06-03 21:12
#2

Använt lädertrål + balsam i några år nu. Men idag köpte jag glycerintvål då jag tycker tränset glänser mer & blir lättare smidigt med detta. Iochmed tvålet är "mjukt" använder jag det som tvål (med en fuktig trasa/svamp) och balsam med en torr. Tycker lädret blir superfint!

Elshira
2010-06-03 21:24
#3

Jag använder Ekols glycerintvål (fast) samt Fiebings läderfett

Hakuna matata!

Klasselover
2010-06-04 08:59
#4

Ekols fasta sadeltvål, väldigt sällan Ekols läderbalsam pga att det håller sig  mjukt ändå, och Thorowgood syntetschampoo till syntetsadeln.

Whatever you do in life will be insignificant, but it is very important that you do it.

kaka1234567
2010-06-05 01:00
#5

Här är min resension och tycke om tvålar och fett.

Den här tvålen (Ekol) är den sämsta jag någon sin använt oerhört dålig på att rengöra luktar äkligt och utrustningen tappar glans. Tar inte riktigt bort går och skit löddrar oerhört lätt.

Inte alls nöjd

Ekols fett. Är oerhört illa luktande mjuck gör inte åker inte in i lädrett frår åt sig hår och skit pg av att den inte riktigt åker in.

Inte alls nöjd

Lädertvål spray Ekol. Gätte gålig är som vatten ren gör inte säskilt bra alls och gör absolut ingen nytta.  Inte nöjd alls

Ekol olja. Oerhört bra på att får fram glansen, mjuck gör, åker in ordenkligt får tränset att se nytt ut .

Helt nöjd.

Lädertvål med lanolin Windsor. En trevlig tvål mjuck gör får fram glansen lite gran. Men dock lite kladig .

Ganska nöjd.

Läderbalsam Windsor. Får fram glansen mjuck gör inte så gätte mycket.

Inte gätte nöjd

Glycerintvål Windsor. Gätte bra glycerintvål mjuck görr lädret glansikt och luktar gätte gott.

Helt nöjd

Absorbine Horseman's One Step. Gätte bra tvål åker in derekt blir gäte fint och glansigt men inte så gätte bra på att mjuck göre men är helt ok.

 Ganska nöjd

Läderbalsam Effax. Ett fet som mjuck gör får fram glansen gannska ok och luktar inte så götte gott men gätte bra på mjuck göring. Dock åker de inte in så bra.

Gannska nöjd

Equifix lädertvål .Gäte bra rengör ordenkligt får fram glansen luktar gätte got mycket bra. Rekommenderar starkt sist och inte minst de ingår en svamp. Och räker länge 

Gäte gäte nöjd

Equifix läderfet. Mjuck gör gätte mycket man de höver inte ta mycket alls de räker länge och mjuck gör med en liten mängd.Får fram glansen luktar underbart och får lädret mjuck på noltid.

Gäte gäte nöjd

Stübben Glycerintvål. Mjuck gör, rengör med lätthet, får fram glansen, lucktar gott. Räker lände och får utrustningen glansig äfter ändast ett stryck med svampen.

Gäte gäte nöjd

Hamanolfett Stübben Gätte bra åker in med lätt het mjuck gör,luktar ganska ila men räker länge. Tybben är svår på vintern när man ska få ut fettet och bör värmas i en varm hink med vatten för att över huvudtaget få ut något. Kan också va kronglig på sommaren en aning

Men annar  är jag gäte gäte nöjd.

_Mvh kaka
_

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

kaka1234567
2010-06-05 01:40
#6

De spellar ingen roll om man använder tvål oeller sen olja ellet tvål och sen fett. man väljer själv men man bör alltid använda tvål och ta bort lera svett och dam. Alltså smörja av efter varje gånd man använt utrustningen. För att inte de ska förstöras av svet vatten och få fukt skador. och hästen får en ren utrustning och man sliper massa missfärningar på hästen av tränset.  Oftast händer de så av smutsigt träns. man ska tänka på att inte använda tvål sen fett och sen olja man väljer bara ett antingen fett eller olja dena dag.

Man ska tänka på att inte använda för mycket olja för att de kan förstöra sommar och om man gör de kan sömmar gå upp. Allt lagom mycket men de händer inte ofta även om man överdriver. Men kan jualltid överdriva med lite fett ellr olja om man har hårt träns/sadel eller utårkat läder volket är gätte bra med olja.

_Mvh kaka
_

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

Annons:
kaka1234567
2010-06-05 01:47
#7

Just glömde att tilläga att jag använder stubben glycerintvål och är gätte nöjd en av den bästa tvålen. Och sen använder jag Equifix läger fät också gätte nöjd =)

_Mvh kaka
_

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

Zaphix
2010-06-05 03:17
#8

Ekoltvål och ekololja använder jag, fungerar bra tycker jag. Hört att det inte är bra för lädret, förstör sömmar och sånt, men det har jag inte märkt något av..

Nya tränset jag köpte la jag i en låda fylld med ekololja i ett par dygn, varit mjukt och trevligt sedan dess. :)
Inget jag skulle göra med ett dyrare träns, men ett träns för 250 kronor är det helt klart värt det med. Billiga träns brukar ju annars vara hårda..

Gillar förresten lukten på ekoltvål, eller så kanske det är för att jag har så mycket minnen förknippade med den lukten.. Men den doftar gott iaf. :)

"Slåss med drakar, befria prinsessor, döda varulvar.. Det är att leva."

Min och Dackes blogg

Mangis
2010-06-05 12:20
#9

Lädervårdsprodukter ska helst innehålla naturliga produkter som lanolin för att vårda lädret. Mineralprodukter som t.ex. Ekol-olja innahåller (luktar bensin) tränger inte in i lädret utan lägger sig på ytan. Det har att göra med molekylstorlek. Men visst kan upplevelsen för människan vara annorlunda.

Jag använder någon naturprodukt jag köpte på Falsterbo i somras, jag är helnöjd faktiskt! Balsamet ger härlig glans som tål en del utan att tappa glansen. Men minns såklart inte vad det hette.

Gojjan
2010-06-08 12:54
#10

Okej. jag forsätter nog använda dom produkter jag har nu.

Föressten nu ser man hur många åsikter det finns om alla dessa produkter.

Klasselover
2010-06-08 13:17
#11

Håller med #8, tycker ekols lädertvål luktar jättegott :) Vi använder det varje dag på skolan (smörja träns efter varje användning och sadel ett par gånger i veckan till 70 hästar), kan ju tala om att det är populärt :p

Whatever you do in life will be insignificant, but it is very important that you do it.

kaka1234567
2010-06-08 16:48
#12

Ja de är biligt och inte så konstigt att en ridskola väljer de.

_Mvh kaka
_

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

Alma-G
2010-06-08 16:53
#13

#12 Vad menar du med det där!?

Annons:
kaka1234567
2010-06-08 16:58
#14

ja de flästa ridskolaorna har des tvålar för de är så billiga. De går inte och köper in typp stubben till ridskolan. For de skulle ta slut fort och kommer att be hovas köpa mer för de är ryttare som använder dem till stövlar sadlar,träns minst 1 ggr dagen. De är inte så smart att köpa dyra tvålar i så stor värksamhet.

_Mvh kaka
_

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

Alma-G
2010-06-08 17:48
#15

#14 Fast det gäller ju verkligen inte alla! Jag vet flera som har dyrare eftersom de tjänar på det i längden -annars håller ju inte utrustningen.

kaka1234567
2010-06-08 21:49
#16

Ja de gör min ridskola förut köppte de ekol men bytte till någon glycerin tvål den är gätte bra föresten glömde resensera den.

_Mvh kaka
_

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

Peppe
2010-06-09 14:47
#17

stübbens glycerintvål och effax läderbalsam

funderar på att köpa det där från butet istället, en burk med vitt i och en liten pumpflaska med nån gul mojja, men det är så dyrt Tungan ute

Medarbetare på ~`Dressyr´~ och ~`Harry Potter´~

Upp till toppen
Annons: